Pornhub: Visa και MasterCard διακόπτουν τη συνεργασία τους

Όπως είδαμε αναλυτικά εχτές, η MindGeek έσπευσε να αλλάξει τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας Pornhub της απαγορεύοντας στους μη-πιστοποιημένους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν περιεχόμενο. Η κίνηση αυτή έγινε μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του δημοσιογράφου Nicholas Kristof από τη The New York Times που απέδειξε ότι η δημοφιλής ιστοσελίδα δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και έγκαιρα την ανάρτηση παράνομου περιεχομένου (revenge porn, deepfakes, παιδική πορνογραφία κλπ.).

Παρά την σχεδόν άμεση αντίδραση της εταιρείας, οι Visa και MasterCard προχώρησαν σε διακοπή της συνεργασίας τους με το Pornhub, με αποτέλεσμα όσοι χρήστες χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για να πληρώσουν τη συνδρομή ή το αποκλειστικό περιεχόμενο να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν. Η MindGeek έχει κάτω από την ομπρέλα της δεκάδες ιστοσελίδες παρόμοιας θεματολογίας και δεν αποκλείεται να κοπεί η συνεργασία και με αυτές.

Η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια, αρκεί να λάβουμε υπόψιν ότι μόνο πέρυσι το Pornhub κατέγραψε περισσότερες από 36 δισεκατομμύρια επισκέψεις. Τώρα που πονάει η τσέπη είναι μάλλον δεδομένο ότι θα ελέγχουν με πολύ μεγαλύτερο ζήλο και αυστηρότητα το περιεχόμενο…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading