Πως να μεταφέρεις τα μηνύματα του WhatsApp από Android σε iPhone

Οι εφαρμογές messaging αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο καθένας μας σε καθημερινή βάση για να επικοινωνεί δωρεάν με την οικογένεια, τους φίλους ή ακόμη και τους επαγγελματικούς συνεργάτες του σε ορισμένες περιπτώσεις. Προσφέρουν αμεσότητα, ποικιλία στους τρόπους επικοινωνίας, ευκολία για χρήση και από τους πιο αρχάριους χρήστες και όλα αυτά δωρεάν, αρκεί να έχεις πρόσβαση στο Internet (μέσω δικτύου Wi-Fi ή μέσω παρόχου τηλεπικοινωνιών στο πρόγραμμα data).

drfone-whatsapp-transfer.jpg

Μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι το WhatsApp, με περισσότερους από 1.5 δισ. χρήστες παγκοσμίως, και δυνατότητα χρήσης σε συσκευές Android και iOS. Προφανώς γνωρίζετε ότι μέσα από το WhatsApp μπορείτε να επικοινωνήσετε ανταλλάσσοντας γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, videos, GIFs κλπ. με αμεσότητα, καθώς και να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές ή video κλήσεις και σε ομαδικό επίπεδο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι συγκεντρώνεται με τον καιρό ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών που έχετε ανταλλάξει με τις επαφές σας. Τι συμβαίνει, όμως, με αυτές τις πληροφορίες σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε συσκευή, ειδικά αν αποφασίσετε να αλλάξετε στρατόπεδο από λειτουργικό σύστημα Android σε iOS;

Υπάρχει ένας πολύς εύκολος τρόπος για να μεταφέρεται όλο το ιστορικό των συνομιλιών σας από συσκευή Android σε iPhone και αυτός δεν είναι άλλος από το λογισμικό dr.fone. Πρόκειται για μια σουίτα με πολύ χρήσιμα εργαλεία για backup, ανάκτηση αρχείων και διαχείρισης των δεδομένων του smartphone σας, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα δούμε το εργαλείο Restore Social App που θα μας βοηθήσει να μεταφέρουμε τα μηνύματα του WhatsApp από συσκευή Android σε iPhone χωρίς καθόλου κόπο.

Προτού περάσουμε στα βήματα, να τονίσουμε επιγραμματικά τις λειτουργίες του dr.fone.

  • Δυνατότητα μεταφοράς μηνυμάτων από υπηρεσίες messaging (WhatsApp, Viber, Kik, LINE, WeChat) από Android σε iOS, από Android σε Android, από iOS σε iOS, και από iOS σε Android.
  • Δυνατότητα backup των μηνυμάτων από iPhone ή Android σε PC/Mac.
  • Δυνατότητα προεπισκόπησης και ανάκτησης οποιουδήποτε αρχείου από το backup του Android ή του iPhone
  • Δυνατότητα εξαγωγής αρχείου από το backup στον υπολογιστή
  • Υποστήριξη όλων των μοντέλων iOS και Android
  • Διαθέσιμο για Windows και Mac.

Επιστρέφουμε στη λειτουργία Restore Social App για τη μεταφορά των μηνυμάτων του WhatsApp από Android σε iPhone (WhatsApp Transfer).

drfone-whatsapp-transfer-1.jpg

Κατεβάζουμε, εγκαθιστούμε και τρέχουμε το λογισμικό dr.fone στον υπολογιστή μας, συνδέουμε τις συσκευές Android και iOS με τον υπολογιστή και επιλέγουμε κατά σειρά Restore Social App -> WhatsApp -> Transfer WhatsApp messages μόλις εντοπιστούν τα δύο smartphones (Android και iPhone) θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα.

drfone-whatsapp-transfer-2.jpg

Από εκεί επιλέγουμε το Transfer για να ξεκινήσει η μεταφορά των μηνυμάτων. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στο τέλος της θα μπορούμε να δούμε τα μηνύματα από την εφαρμογή WhatsApp της συσκευής Android στο iPhone.

drfone-whatsapp-transfer-4.jpg

Τόσο απλά και γρήγορα!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το dr.fone από εδώ.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Pixabay.

Loading