PossessedHand, η συσκευή που σας προσφέρει ...μουσικό ταλέντο!

Πάντα επιθυμούσατε να παίζετε κιθάρα σαν το Jimmy Hendrix, αλλά το ταλέντο σας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ όσο θα έπρεπε; Από ό,τι φαίνεται, με τη νέα συσκευή Possessedhand, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα...

Μια δημιουργία του University of Tokyo και των Sony Computer Science Laboratories, η συσκευή Possessedhand μετακινεί τα δάχτυλα σας στις κατάλληλες θέσεις επιτρέποντας σας να παίζετε τα αγαπημένα σας μουσικά όργανα σαν επαγγελματίας!

Πρακτικά, αυτο που κάνει είναι να διεγείρει με ηλεκτρισμό τους μύες του πήχη που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των δαχτύλων χωρίς να απαιτείται εντολή από τον εγκέφαλό. Ο χρήστης γνωρίζει κάθε φορά ότι το χέρι του κινείται, χωρίς όμως να μπορεί να το ελέγξει!

Η συσκευή αποτελείται από μια "ζώνη" που φοριέται γύρω από το χέρι του χρήστη και περιλαμβάνει 28 ηλεκτρόδια, τα οποία προκαλούν το λύγισμα των αρθρώσεων τόσο των δαχτύλων όσο και του καρπού.  Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες συσκευές, το PossessedHand δεν απαιτεί την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων μέσα στο δέρμα του χρήστη.

Παρά την όποια επιφυλακτικότητα από την πλευρά των χρηστών, οι ερευνητές δείχνουν να είναι αρκετά αισιόδοξοι για τη συγκεκριμένη συσκευή. Εξάλλου, εκτός από τη μουσική, μελλοντικά το Possessedhand θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην αποκατάσταση των ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή οποιοδήποτε τραυματισμό που δυσχεραίνει τον έλεγχο των μυών τους!

[πηγή NewScientist]
Loading