Power Searching with Google, η Google παραδίδει online μαθήματα αναζήτησης

Η Google ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα online μαθημάτων με την ονομασία 'Power Searching with Google' με σκοπό να εξοπλίσει τους χρήστες με τις απαραίτητες γνώσεις για να μάθουν να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησής της όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ (δωρεάν) και να παρακολουθήσουν έξι πενηντάλεπτα μαθήματα μέσα σε δύο εβδομάδες ξεκινώντας από τις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διαλέξεις από ειδικούς στον τομέα της αναζήτησης, διαδραστικές δραστηριότητες και συζητήσεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μέσω forums και Hangouts.

Επιπλέον, η εταιρεία ανέπτυξε και μια νέα open-source web εφαρμογή με την ονομασία Course Builder με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάζουν το υλικό της διδασκαλίας τους online, να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των μαθητών τους (αν το διάβασαν ή όχι) και να αξιολογούν την απόδοση τους.

Προς το παρόν, μερικά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια όπως τα Stanford και MIT έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες για το project θα βρείτε στο video που ακολουθεί:

[via Techcrunch]

Loading