Project Hera: Έτσι θα ενώσει η Google τα Android OS, Chrome OS και το Web [Screenshots]

project_hera

Μετά την Android TV και τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών της Google, έρχεται στη δημοσιότητα ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο της εταιρείας που ίσως μας απασχολήσει στο επερχόμενο Google I/O 2014 (25-26 Ιουνίου). Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα AndroidPolice, η κωδική ονομασία είναι Project Hera και ο στόχος του είναι να γεφυρωθεί οποιοδήποτε κενό υπάρχει ανάμεσα στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο θα γίνει ενοποίηση των Android OS και Chrome OS έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη συνεργασία και συγχρονισμός μεταξύ τους, αλλά και η πλήρης ενσωμάτωση εφαρμογών HTML5 σε native εφαρμογές Android και γενικότερα στην πλατφόρμα του Android OS. Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει σημαντικά το έργο των προγραμματιστών (σχεδόν ενιαίος κώδικας), ενώ οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν ενέργειες χωρίς να χρειάζεται καν να ανοίγουν τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, θα είναι εφικτή η άμεση απάντηση σε μηνύματα ή emails χωρίς να χρειάζεται είσοδος στην αντίστοιχη εφαρμογή.

Συνολικά, το Project Hera θα έχει την ίδια εμφάνιση και λειτουργικότητα σε οποιαδήποτε συσκευή (smartphone, tablet, laptop, ίσως και TV), άρα υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζεται άμεσα με τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών της Google. Ουσιαστικά θα προσφέρει το συγχρονισμό που γνωρίζουμε από τον Chrome browser σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;

[via]

Loading