Project xCloud: Έφτασε τα 50+ παιχνίδια στη beta, έρχεται το 2020 σε Windows 10 PCs!
Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της game streaming υπηρεσίας Stadia, η Microsoft χαλάει το πάρτυ της Google με σπουδαίες ανακοινώσεις για την δική της υπηρεσία Project xCloud και η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον για την ώρα φαίνεται αρκετά πιο δελεαστική.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης X019, η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι εντυπώσεις όσων συμμετέχουν στη δωρεάν beta έκδοση (σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Κορέα με 4 διαθέσιμα παιχνίδια) είναι πολύ θετικές και γι’ αυτό θα προσθέσει πολύ σύντομα πολλά περισσότερα παιχνίδια, θα ανοίξει τη beta σε περισσότερες χώρες και θα φέρει υποστήριξη για third-party τηλεχειριστήρια.
Ξεκινώντας από το σημαντικότερο, η Microsoft επιβεβαίωσε πως σύντομα θα υποστηρίζονται 50 παιχνίδια όπως τα Sea of Thieves, Gears 5, Forza Horizon 4, Devil May Cry 5 και Tekken 7 (όλη η λίστα διαθέσιμη εδώ), επομένως, παρατηρούμε πως συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια τόσο της Microsoft, όσο και άλλων studios. Η πρόσβαση σε αυτά θα παραμείνει δωρεάν στη φάση beta.
Ακόμη, το Project xCloud επεκτείνεται και στα Windows 10 PCs, άρα δεν απαιτείται να έχεις Xbox για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία. Παρόλα αυτά, είναι προαπαιτούμενη η συνδρομή στο Xbox Game Pass διότι για την ώρα το xCloud είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτήν. Παράλληλα, η Microsoft συνεργάζεται με τους developers για να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερα third-party τηλεχειριστήρια, mouse και πληκτρολόγια.
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του το Project xCloud, αλλά σύμφωνα με τον Phil Spencer, θα το δούμε μέσα στο 2020.
Υπενθυμίζουμε ότι η βασική ιδέα του Project xCloud είναι να μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια του Xbox από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να έχεις μια καλή σύνδεση στο Internet. Όλη η επεξεργασία του παιχνιδιού θα γίνεται στους cloud servers της Microsoft και στη συνέχεια θα streamάρεται στη συσκευή σου. Από τη στιγμή που υποστηρίζεται το κλασικό Xbox SDK, τα παιχνίδια θα αναγνωρίζουν ότι streamάρονται από το cloud και θα προσαρμόζονται κατάλληλα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία (π.χ. αλλαγή στο μέγεθος της γραμματοσειράς για μικρότερες οθόνες).