Πρώτη η Samsung στην Ευρώπη στα smartphones, 548% αύξηση για τη realme!

Μια νέα αναφορά της Strategy Analytics έρχεται να μας δώσει μια καλή εικόνα για το πως κινήθηκε η αγορά των smartphones στην Ευρώπη το 2021. Για μια ακόμη φορά η Samsung κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των κατασκευαστών με μερίδιο 29%, αλλά ταυτόχρονα είναι η μοναδική εταιρεία από το Top 5 που παρουσιάζει μείωση στο ποσοστό της (περίπου 1%).

Από εκεί και πέρα, η Apple αύξησε το μερίδιο της κατά 11% φτάνοντας στη δεύτερη θέση με 23%, η Xiaomi έρχεται από κοντά στην τρίτη θέση με 20% (αύξηση 33%), η OPPO στην τέταρτη θέση με 5% (αύξηση 77%) και η πεντάδα κλείνει με την realme που εξακολουθεί να καταλαμβάνει μερίδιο 3%, αλλά παρουσίασε τρομακτική ανάπτυξη μέσα στο 2021 (548%)!

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Apple δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των αποστολών που πραγματοποιεί και τα νούμερα της βασίζονται σε εκτιμήσεις των αναλυτών της Strategy Analytics. Συνολικά, το 2021 ήταν μια καλή χρονιά για την αγορά των smartphones στην Ευρώπη, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση της τάξεως του 3% σε σύγκριση με το 2020.

[via]

Loading