PS5: Ξεπέρασε τα 21.7 εκατ. πωλήσεις, σημαντική μείωση στις πωλήσεις παιχνιδιών

Η Sony ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2022 (ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουνίου 2022), από το οποίο επιβεβαιώνεται πως σιγά σιγά λύνονται τα προβλήματα με την διανομή παιχνιδοκονσολών PlayStation 5 στην αγορά, αλλά ταυτόχρονα καταγράφεται μια γενικότερη πτώση στις πωλήσεις παιχνιδιών και στις συνδρομές.

Συγκεκριμένα, μέσα στο τρίμηνο πωλήθηκαν 2.4 εκατομμύρια τεμάχια PS5, το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα 21.7 εκατ. πωλήσεις από τον Νοέμβριο του 2020, με τον ρυθμό πώλησης να είναι ελαφρώς μικρότερος απ’ ό,τι περίμενε η εταιρεία αλλά δεν τον λες και άσχημο.

Από εκεί και πέρα, οι πωλήσεις παιχνιδιών, περιφερειακών και συνδρομών είναι σημαντικά μικρότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι πωλήσεις παιχνιδιών PS4 και PS5 μαζί έφτασαν τα 47.1 εκατ. τεμάχια και είναι σχεδόν κατά 17 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι! Θα περίμενε κανείς πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις δεδομένου ότι κυκλοφόρησαν αρκετά σημαντικά games τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτή να είναι μια απάντηση των χρηστών απέναντι στις αρκετά αυξημένες τιμές των παιχνιδιών.

Στον τομέα των συνδρομών το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο με τη Sony να επανέρχεται σταδιακά μετά την μείωση των χρηστών το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Τόσο η μείωση, όσο και η μικρή αύξηση που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι απόλυτα δικαιολογημένες μετά την ανακοίνωση και το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας PS Plus. Η τελευταία καταγράφει πλέον 47.3 εκατ. χρήστες και θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός μέσα στους επόμενους μήνες.

[Sony]

Loading