Ψηφιακή Μέριμνα: Χρήσιμα tips για να αποκτήσεις Tablet & Laptop με voucher 200€

Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε πολλαπλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας και ενδεχομένως αρκετοί βρήκαν τους εαυτούς τους να συμβιβάζονται στη νέα κανονικότητα. Ένας από τους τομείς που επηρεάστηκε σχεδόν εξολοκλήρου είναι και η εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της. Η τηλεκπαίδευση κυριαρχεί πλέον στη ζωή των μαθητών κάθε ηλικίας, ως μια νέα εμπειρία. Αποτελεί μια καίρια και πρακτική λύση, χρειάζεται όμως τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές -δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου-, αλλά και φοιτητές και σπουδαστές αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες διδασκαλίας που μόνο εύκολες δεν είναι τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειες τους, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Η έλλειψη των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων που θα τους διευκολύνει στη «δουλειά» τους, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε πολλά σπίτια υπάρχει συνήθως μόνο ένας υπολογιστής ή tablet που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας. Ποιος θα χρησιμοποιήσει πρώτος τον υπολογιστή; Οι γονείς που εργάζονται εξ αποστάσεως ή τα παιδιά που τις ίδιες ώρες έχουν μάθημα; Ποιος έχει τελικά “προτεραιότητα”;

cosmote-psifiaki-merimna.jpg

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα: Ψηφιακή Μέριμνα

Μια σημαντική βοήθεια για όσους θέλουν να αποκτήσουν τα πρώτα τους ψηφιακά εργαλεία ή να ανανεώσουν αυτά που ήδη έχουν, είναι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα». Πρόκειται για μία κρατική πρωτοβουλία, που εξασφαλίζει ένα voucher 200€ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές -με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια- προκειμένου να αγοράσουν ένα Tablet ή Laptop.

Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στο Πρόγραμμα και τί προσφέρει;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να μεταβείς στην επίσημη σελίδα του προγράμματος www.digital-access.gov.gr και στην ενότητα «Δικαιούχοι», συμπληρώνοντας τους κωδικούς TAXISnet, θα πληροφορηθείς εάν δικαιούσαι την επιταγή των 200€.

Η επιταγή μπορεί να εξαργυρωθεί σε συγκεκριμένες συσκευές (Tablets & Laptops) που ανήκουν στο Πρόγραμμα, καλύπτοντας έως το 100% της αξίας της συσκευής. Σε μία ενδεχόμενη επιλογή συσκευής, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 200€, καλείσαι να συμπληρώσεις το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό. Εάν η οικογένεια σου έχει περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερες επιταγές για την αγορά μίας συσκευής, με ανώτατο όριο τις τρεις επιταγές, άρα 600€. Ωστόσο, για κάθε μία επιταγή, μπορείς να προμηθευτείς μία μόνο συσκευή (δεν μπορείς να αγοράσεις π.χ. δύο Tablets).

Ποιες είναι οι καταλληλότερες συσκευές;

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς διαπιστώσαμε ότι στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που στηρίζουν ενεργά το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» και υπάρχουν παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη ποικιλία από Tablets & Laptops, σε προσιτές τιμές, ενώ οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα του λύσουν κάθε απορία και θα τον βοηθήσουν να επιλέξει τη συσκευή που του ταιριάζει. Επιπλέον, οι δικαιούχοι που θα προβούν σε αγορά των συσκευών από τα συγκεκριμένα καταστήματα, επωφελούνται με το ΔΩΡΟ των 12GB COSMOTE Mobile Internet για ένα χρόνο! Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

TABLETS

Στα Tablets, ενδεικτικά μπορεί κανείς να επιλέξει τρία μοντέλα των 10” που είναι δωρεάν με τη χρήση του voucher από τις LENOVO και HUAWEI. Με 2GB ή 4GB RAM, 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, 4πύρηνο ή 8πύρηνο επεξεργαστή, όποιο πραγματικά θέλει! Όλα, πάντως, έρχονται με το ZoneAlarm Antivirus για να είναι σίγουρος πως τα αρχεία του θα είναι ασφαλή από κακόβουλα apps, websites κ.λπ.

lenovo-tab-m10.jpg

LENOVO Tablet M10 HD (2nd gen) 10.1'' Wi-Fi

Tο πανίσχυρο LENOVO M10 HD είναι ιδανικό για να απολαμβάνεις τις videoκλήσεις σου!

  • Οθόνη IPS HD 10.1''

  • Οκταπύρηνος επεξεργαστής και μνήμη RAM 4GB

  • Χωρητικότητα 64GB

  • Περιλαμβάνεται Θήκη και Προστασία Οθόνης

huawei-media-pad-t310.jpg


HUAWEI MediaPad T3 10 Wi-Fi

Το Premium Tablet της HUAWEI είναι ιδανικό για τις εργασίες αλλά και για την διασκέδασή σου.

  • Οθόνη IPS HD 9.6''

  • Τετραπύρηνος επεξεργαστής και μνήμη RAM 2GB

  • Χωρητικότητα 32GB

  • Περιλαμβάνεται θήκη

huawei-mediapad-t5.jpg

HUAWEI MediaPad T5 10 Wi-Fi

Για να παρακολουθείς με άνεση τα μαθήματά σου.

  • Οθόνη IPS Full HD 10.1''

  • 8πύρηνος επεξεργαστής και μνήμη RAM 2GB

  • Χωρητικότητα 32GB

LAPTOPS

Όποιος πάλι ενδιαφέρεται για Laptop, μπορεί να βρει κορυφαία brands όπως HP & LENONO, με οθόνη 14” ή 15,6”, AMD ή Intel επεξεργαστή για ισχυρές επιδόσεις και απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, με σκληρό δίσκο SSD και μεγάλη μνήμη RAM, που μπορούν να καλύψουν άνετα τις καθημερινές του ανάγκες, με Windows 10, αλλά και 2ετή άδεια χρήσης του ZoneAlarm Antivirus.

lenovo-laptop-ideapad-3.jpg

LENOVO IdeaPad 3

  • Οθόνη Full HD 14''

  • Επεξεργαστής AMD Ryzen 3 3250U

  • Μνήμη RAM 8GB

  • Σκληρός δίσκος SSD 256GB

hp-14sfq0003-laptop.jpg


HP Pavilion 15

  • Οθόνη IPS Full HD 15.6''

  • Εξαπύρηνος επεξεργαστής AMD Ryzen 5 4500U

  • Μνήμη RAM 8GB

  • Σκληρός δίσκος 512GB SSD

HP Pavilion x360

  • Άρθρωση 360 μοιρών

  • Οθόνη αφής Full HD 14''

  • Επεξεργαστής Intel Core i3-1115G4

  • Μνήμη RAM 8GB

  • Σκληρός δίσκος 256GB SSD

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να αγοράσει το Tablet ή το Laptop που επιθυμεί απευθείας από το eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, πολύ εύκολα, ή να καλέσει στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τη συσκευή θα την παραλάβει δωρεάν στον χώρο του.

Στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ, που φέρνουν την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά στους μαθητές και τους φοιτητές, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση. Μπορούν, μάλιστα, να τα συνδυάσουν με τα αγαπημένα τους αξεσουάρ όπως θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης, αλλά και περιφερειακά όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras και ηχεία, που είναι εξαιρετικά χρήσιμα.

Η εξαργύρωση της επιταγής μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021. Τι περιμένεις, λοιπόν; Εξαργύρωσε τώρα την επιταγή σου εδώ!

Loading