Qualcomm WiFi-Display και Skifta: Τεχνολογία και πλατφόρμα media [CES 2012]

Qualcomm Atheros

Η παρουσία της Qualcomm στη CES 2012 μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, καθώς η εταιρία αποκάλυψε τα σχέδια της για τη νέα γενιά επεξεργαστών Qualcomm Snapdragon S4, φιλοδοξόντας να τους τοποθετήσει σε smartphones, τηλεοράσεις, tablets και notebooks! Ωστόσο, μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν η τεχνολογία WiFi-Display και η πλατφόρμα Skifta για την επικοινωνία μεταξύ συσκευών media, μέσω WiFi ή 3G.

Η τεχνολογία WiFi-Display είναι περισσότερο γνωσή ως WiFi-Direct για διαμοιρασμό οπτικού περιεχομένου μεταξύ των συμβατών συσκευών, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet, και η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα την υποστηρίζουν όλες οι συσκευές Android που θα χρησιμοποιούν τους νέους επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon S4 από φέτος το καλοκαίρι, ενώ οι αναλυτές υπολογίζουν ότι μέχρι το 2014 θα υποστηρίζεται από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μαζικής κατανάλωσης.

How WiFi-Display Works

Σκεφτείτε να ανοίγετε μια φωτογραφία, μια ιστοσελίδα ή ένα video στο smartphone σας και να τη βλέπετε στη οθόνη ενός άλλου συμβατού smartphone ή tablet ή τηλεόραση, μέσω ασφαλούς σύνδεσης WiFi που δημιουργείται μεταξύ των συσκευών. Στα ευχάριστα, να προσθέσουμε ότι και οι σημερινές τηλεοράσεις θα μπορούν να γίνουν συμβατές με την τεχνολογία WiFi Display, με ένα ειδικό HDMI dongle που θα κοστίζει λιγότερο από $100.

Πάντως, η τεχνολογία WiFi Display βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή από την WiFi Alliance και εφόσον εγκριθεί, τότε θα ενεργοποιηθεί η υποστήριξη της από την Qualcomm μέσω OTA firmware update (over-the-air) στα Android 4.0 smartphones/tablets.

Qualcomm Skifta Media Shifting Platform

Παράλληλα, η Qualcomm ανακοίνωσε την πλατφόρμα Skifta Media Shifting Platform, χτισμένη γύρω από την αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή για συσκευές Android, PC, Mac και Linux, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους κατασκευαστές συσκευών media (TVs, A/V receivers, NAS boxes, Blu-ray players, παιχνιδοκονσόλες κλπ.) να δώσουν ασύρματη πρόσβαση σε περιεχόμενο από οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω σύνδεσης WiFi ή 3G, χωρίς δηλαδή τους περιορισμούς του DLNA.

Το πρώτο κομμάτι hardware που θα δοθεί στους κατασκευαστές για ενσωμάτωση στις συσκευές τους ονομάζεται Skifta Wireless Audio Adapter και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο πρώτο μισό του 2012.

Τέλος, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι οι επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon S4 θα χρησιμοποιηθούν από περισσότερους από 20 κατασκευαστές, σε περισσότερες από 70 συσκευές, ενώ θα συνεργαστεί με τη Microsoft για τη δημιουργία Windows 8 tablet με κεραία LTE.


Elevating Education with Tablet Computers


Improving Health Care with Wireless Solutions


Staying in Rhythm with Mobile Technology


Transforming Traditions with a Mobile Phone

[PR 1, PR 2]
Loading