Qualcomm: O πρώτος 64-bit octa-core επεξεργαστής με LTE, Snapdragon 801 για high-end συσκευές

Qualcomm

H Qualcomm συνεχίζει την μετάβαση των επεξεργαστών της στην αρχιτεκτονική 64-bit και έτσι μετά την παρουσίαση του Snapdragon 410 τον περασμένο Δεκέμβριο με ενσωματωμένο τσιπ LTE για οικονομικά smartphones σήμερα έχουμε δύο νέες προτάσεις: Snapdragon 610/615 και Snapdragon 801.

O Snapdragon 610/615 απευθύνεται στην «μεσαία» κατηγορία smartphones και διαθέτουν και αυτά ενσωματωμένο τσιπ LTE. Έρχονται με αρχιτεκτονική 64-bit ακολουθώντας και αυτή το παράδειγμα της Apple με τον επεξεργαστή Α7 των iPhone 5S, iPad Air και Retina iPad mini, αλλά και οκτώ πυρήνες. Ο 615 είναι ο πρώτος εμπορικά ανακοινώσιμος οκταπύρηνος 64-bit επεξεργαστής με ενσωματωμένο LTE ενώ ο 610  παραμένει στους τέσσερις πυρήνες. Και τα δύο τσιπ αναμένονται να γίνουν διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Ο Snapdragon 801 τώρα απευθύνεται στα high-end smartphones διαθέτοντας 14 τοις εκατό γρηγορότερες αποδόσεις, 28 τοις εκατό γρηγορότερα γραφικά και 45 τοις εκατό γρηγορότερη επεξεργασία του αισθητήρα της κάμερας από τον υπάρχοντα Snapdragon 800. Διαθέτει και αυτό ενσωματωμένο τσιπ LTE και τέσσερις πυρήνες με δυνατότητα χρησιμοποίησης λιγότερων για εξοικονόμηση μπαταρίας. Ήδη το Sony Xperia Z2 έχει ανακοινωθεί με τον επεξεργαστή αυτό, οπότε αναμένουμε και άλλες συσκευές από τους υπόλοιπους κατασκευαστές σύντομα.

[via Qualcomm]

Loading