Η Qualcomm απέρριψε την πρόταση εξαγοράς ύψους $103 δισ. της Broadcom ως υποτιμητική για την αξία της

Η αυτόκλητη πρόταση της Broadcom για να εξαγοράσει την Qualcomm έναντι $103 δισ. δεν έγινε τελικά δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από μερικές ώρες. Οι δηλώσεις των τριών στελεχών αναφέρουν ότι η πρόταση υποτιμά (!) την αξία της Qualcomm με βάση την θέση της σε κάθε πτυχή της βιομηχανίας των ημιαγωγών από φορητές συσκευές, IoT, υπολογιστές, δίκτυα και αυτοκινούμενα. Παρόλα αυτά, η Qualcomm δεν διευκρινίζει αν θα συζητούσε κάποια μεγαλύτερη οικονομική προσφορά...

Paul Jacobs, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Qualcomm:

"Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά σημαντικά την αξία της Qualcomm με βάση την ηγετική θέση που κατέχει στον τομέα της mobile τεχνολογίας και τις μελλοντικές προοπτικές της.

Steve Mollenkopf, CEO της Qualcomm:

"Καμία εταιρεία δεν κατέχει καλύτερη θέση στους τομείς των mobile, IoT, automotive, edge computing και networking στη βιομηχανία μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε τις ικανότητες να δημιουργήσουμε σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους μας, καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη μας σε αυτούς τους τομείς και ηγούμαστε της μετάβασης στην εποχή των δικτύων 5G"

Tom Horton, Πρόεδρος της Qualcomm,

"Το Συμβούλιο και η Διοίκηση είναι αφοσιωμένοι στο να αποφέρουν κέρδη για τους μετόχους της Qualcomm. Μετά από μια διεξοδική ανάλυση σε συνεργασία με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους μας, το Συμβούλιο κατέληξε ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά σημαντικά την αξία της Qualcomm και φέρνει μαζί της μεγάλη αβεβαιότητα. Είμαστε πεποισμένοι ότι η στρατηγική που ακολουθεί ο Steve και η ομάδα του θα φέρει πολύ μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους της Qualcomm σε σύγκριση με αυτά της προσφοράς της Broadcom"

Να σημειωθεί ότι ακόμη και αν δεχόταν η Qualcomm την προσφορά της Broadcom, ίσως έμπαινε φρένο από τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνιστικότητας. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον μια νέα, πολύ μεγαλύτερη πρόταση από την Broadcom για να δούμε αν πραγματικά θέλει να αποκτήσει την Qualcomm ή αν απλά μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού.

[Qualcomm]

Loading