Η Qualcomm ετοιμάζει επεξεργαστές που θα υποστηρίζουν πλήρως εφαρμογές x86 του Windows 10! [Video]

windows_qualcomm

Η Qualcomm ετοιμάζεται να διευρύνει τους ορίζοντες της πέρα από τις φορητές και φορετές συσκευές, καθώς συνεργάζεται με τη Microsoft για να βρούν τρόπους που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του Windows 10 x86 (32-bit) σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM.

Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν στο πλαίσιο του συνεδρίου WinHEC μια πλήρη desktop έκδοση του Adobe Photoshop να τρέχει (μέσω emulator όμως) σε υπολογιστή με επεξεργαστή Snapdragon και λειτουργικό σύστημα Windows 10 (64bit). Το πρόβλημα, όμως, υφίσταται κυρίως στα κλασικά 32bit προγράμματα, αφού οι προγραμματιστές θα έπρεπε να ξαναγράψουν τον κώδικα των εφαρμογών τους για την ARM-based έκδοση του Windows.

Όπως και να 'χει, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι γίνεται δουλειά επάνω σε αυτή τη συμβατότητα, έστω και μέσω emulator για την αρχιτεκτονική x86, και περιμένουμε πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο Qualcomm Snapdragon SoC που θα τρέχει Windows 10 x86. Σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τα μελλοντικά Windows 10 smartphones.

[via]

Loading