Βοήθησε στην έρευνα για την καταπολέμηση σπάνιων ασθενειών με ένα δωρεάν screensaver στον υπολογιστή σου

DNA Strand Analysis

Είναι αρκετά συνηθισμένο το φαινόμενο να αφήνουμε τους υπολογιστές μας ανοικτούς όταν έχουμε φύγει από το γραφείο μας ή όταν πέφτουμε για ύπνο, και αν πριν από μια δεκαετία αυτό συνέβαινε για να έχει κατέβει η ταινία μέχρι το επόμενο πρωί, τα τελευταία χρόνια δεν υφίσταται τέτοιος λόγος. Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής εξακολουθεί να λειτουργεί, έστω και όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, με αποτέλεσμα αυτή η υπολογιστική δύναμη να πηγαίνει χαμένη.

Για να μη συμβαίνει αυτό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Quantum Cures (ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα) μας ζητά να εγκαταστήσουμε ένα δωρεάν screensaver στον υπολογιστή μας, το οποίο εκμεταλλεύεται τα "νεκρά" διαστήματα για να επεξεργάζεται μοριακές δομές, βοηθώντας έτσι στην έρευνα για την καταπολέμηση σπάνιων ασθενειών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσουν για πόσες ώρες περίπου θα "τρέχει" το screensaver στον υπολογιστή ή το tablet τους (διαθέσιμο για διάφορες πλατφόρμες), ενώ θα υπάρχει επιλογή να "τρέχει" στο background ακόμη και όταν εργάζονται. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, παρόμοια με αυτή του SETI (ανάλυση ραδιοκυμάτων από το Διάστημα), αλλά σίγουρα για πιο χειροπιαστό σκοπό.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Loading