LG

Real Folding Window: Η νέα οθόνη της LG είναι σκληρή σαν γυαλί και εύκαμπτη σαν πλαστικό panel

Η LG έχει αποχωρήσει επίσημα από την αγορά των smartphones μετά από μια καταστροφική (για το τμήμα) πενταετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποσυρθεί πλήρως από τον χώρο και σκοπεύει να βγάλει το “ψωμάκι” της παρέχοντας τεχνολογίες σε άλλους κατασκευαστές (π.χ. μπαταρίες, οθόνες).

Η τελευταία δημιουργία του τμήματος LG Chem αφορά τις αναδιπλούμενες συσκευές, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα εύκαμπτη οθόνη που προσφέρει την ανθεκτικότητα του γυαλιού, αλλά ταυτόχρονα είναι το ίδιο εύκαμπτη με τα πλαστικά panels.

Το νέο panel ονομάζεται Real Folding Window και έχει κατασκευαστεί με εφαρμογή ειδικών επικαλύψεων επάνω σε διαφανές υμένιο PET (θερμοπλαστική πολυμερής ρητίνη), οι οποίες προσθέτουν μεν ελάχιστα μικρόμετρα πάχους, αλλά παράλληλα ενισχύουν σημαντικά την ανθεκτικότητα.

Επιπλέον, η LG CHem ισχυρίζεται πως το κάθε panel αντέχει τουλάχιστον 200.000 αναδιπλώσεις και από τις δύο πλευρές του, και μάλιστα δεν φαίνεται καν το “τσάκισμα” που παρατηρούμε στις σημερινές αναδιπλούμενες συσκευές.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος προηγμένων υλικών, κ. Chang Do Ki, το Real Folding Window θα χρησιμοποιηθεί πρώτα σε smartphones και αργότερα σε laptops και tablets.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[LG]

Loading