up_icon
Smartphones Android Reviews

realme GT Master Edition Review: Μια all-around συσκευή στον υψηλό ανταγωνισμό

24 Σεπτεμβρίου 2021 Christos Elpidis

realme GT Master Edition Review: Μια all-around συσκευή στον υψηλό ανταγωνισμό

Πριν από έναν μήνα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε για λίγο καιρό το realme GT Explorer Master Edition, το οποίο τελικά δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας. Αυτό που έφτασε στην Ελλάδα είναι το ελαφρώς υποδεέστερο και παραπλήσιας ονομασίας realme GT Master Edition. Η συσκευή βρίσκεται στα χέρια μας εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, οπότε έχουμε βγάλει ορισμένα χρήσιμα πρώτα συμπεράσματα που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας.

realme GT Master Edition / Σχεδιασμός - Κατασκευή

Η έκδοση που πήραμε στα χέρια μας (Voyager Grey) δεν διαφέρει αισθητικά ιδιαίτερα από αυτήν του Explorer Master Edition. Η πρόσοψη είναι προφανώς συνηθισμένη, αλλά στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί το πλαστικό υλικό με τον industrial σχεδιασμό που περιλαμβάνει τις ραβδώσεις για πιο στιβαρό κράτημα και αφήνει μια premium αίσθηση στο χέρι. Το camera module προεξέχει ελαφρώς, χωρίς να είναι ενοχλητικό στο μάτι και στην τοποθέτηση επάνω σε μια επιφάνεια, ενώ συνολικά το πάχος και το βάρος κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το power button, στην αριστερή τα volume buttons και στο κάτω μέρος υποδοχή USB Type-C και ένα μόνο ηχείο. Να σημειωθεί ότι δεν είναι πιστοποιημένο σε κάποιο πρωτόκολλο για προστασία από νερό ή/και σκόνη, επομένως, απαιτείται προσοχή. Το θετικό με τη Voyager Grey έκδοση είναι ότι μάλλον δεν χρειάζεται να το βάλεις σε θήκη. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τη λευκή και τη μαύρη έκδοση, αλλά υποθέτουμε ότι θα είναι ακόμα πιο συνηθισμένο το design.

Realme GT Master Edition Review

realme GT Master Edition / Οθόνη

Στο realme GT Master Edition βρίσκουμε μια εντυπωσιακή οθόνη 6.43’’ FHD+ Super AMOLED με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, υψηλή φωτεινότητα στα 1000nits και αντίθεση 5.000.000:1. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα κλασικό panel της Samsung που εγγυάται άψογη χρωματική απεικόνιση, πραγματικά μαύρα, τρομερή ευκρίνεια στο φως της ημέρας και σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης απολαμβάνεις μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης. Περιττό να αναφέρουμε ότι είναι εξαιρετική για την παρακολούθηση περιεχομένου και το gaming, αν και για το τελευταίο συντρέχουν άλλοι παράγοντες που θα δούμε στη συνέχεια.

Η οθόνη καταλαμβάνει το 91.7% της πρόσοψης και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα περιθώρια (τουλάχιστον στις πλευρές), ενώ και η οπή της εμπρόσθιας κάμερας στην επάνω αριστερή γωνία θα μπορούσε να είναι μικρότερο. Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία όλα αυτά, καθώς στην καθημερινή χρήση τα ξεπερνάς μέσα σε λίγα λεπτά.

Realme GT Master Edition Review

realme GT Master Edition / Hardware - Απόδοση

Η μεγαλύτερη έκπτωση στο realme GT Master Edition έχει γίνει στον επεξεργαστή, συγκριτικά πάντα με το original μοντέλο και το Explorer Master Edition. Η εταιρεία τοποθέτησε το mid-range Snapdragon 778G SoC που παρόλα αυτά, δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα στην καθημερινότητα. Με 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο είσαι καλυμμένος στο 90% των πραγμάτων που θέλεις να κάνεις με το smartphone σου. Από άνοιγμα πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, παρακολούθηση κοινωνικών δικτύων, videos, φωτογραφίες κλπ., ενώ παράλληλα τρέχει ακόμα και τα πιο απαιτητικά mobile games σχεδόν σε τέλειο βαθμό.

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν έχεις πρότερη ή/και πρόσφατη εμπειρία με κάποιο premium smartphone (που διαθέτει το Snapdragon 888 SoC), δύσκολα θα καταλάβεις πως υπάρχει κάποιο θέμα. Επιπλέον, δεν παρατηρήσαμε κάποια αξιοσημείωτη άνοδο στη θερμοκρασία, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και στο πλαστικό υλικό της έκδοσης μας, οπότε και πάλι δεν μπορούμε να εκφέρουμε εμπεριστατωμένη άποψη για τις άλλες δύο εκδόσεις του.

Για τα υπόλοιπα μπορούμε να πούμε ότι το ηχείο είναι μέτριο, οπότε αν θες να ακούσεις κάτι με ποιότητα τότε θα πρέπει να στραφείς σε ακουστικά και ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι αξιόπιστος και αρκετά γρήγορος.

Στο θέμα της αυτονομίας μη σας ξεγελά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί σχετικά μικρή μπαταρία στο realme GT Master Edition. Η χωρητικότητα είναι 4300mAh, αλλά με φυσιολογική χρήση σου βγάζει με άνεση την ημέρα (συνήθως φτάνει η ώρα του ύπνου και έχεις ακόμη 25-30%). Τώρα αν καίγεσαι με games και videos, το θετικό είναι ότι συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο φορτιστής SuperDart Charge ισχύος 65W που γεμίζει τη μπαταρία στο 100% σε περίπου 30 λεπτά.

Realme GT Master Edition Review

realme GT Master Edition / Κάμερες

Στο camera module βρίσκουμε την παραδοσιακή διάταξη της realme, δηλαδή κύριος αισθητήρας 64MP παρέα με δύο ακόμη αισθητήρες, έναν 8MP ultrawide και έναν 2MP macro. Ουσιαστικά έχουμε την κάμερα του original realme GT και σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια που είχαμε αναφέρει τότε, με ελάχιστες εξαιρέσεις για τον μέσο χρήστη (προφανώς το realme GT είναι καλύτερο στη λήψη χάριν και στον καλύτερο επεξεργαστή που φορά, τον Snapdragon 888).

Οι λήψεις στο φως της ημέρας είναι εξαιρετικές με ακριβή απόδοση των χρωμάτων, υψηλή λεπτομέρεια, σωστή λειτουργία του δυναμικού εύρους και ταχύτατη αυτόματη εστίαση, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται εκθετικά όσο μειώνεται ο διαθέσιμος φυσικός φωτισμός. Το Night mode προσπαθεί να σώσει όσο γίνεται την κατάσταση, αλλά ακόμα και αν έχεις πολύ σταθερό χέρι ή χρησιμοποιείς τρίποδο, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά τεχνητό. Περιμέναμε, επίσης, καλύτερη συμπεριφορά στις λήψεις πορτραίτων και στις λήψεις macro, καθώς στις μεν πρώτες το bokeh effect είναι υπερβολικό, ενώ στις δεύτερες δεν βλέπουμε κάποια σοβαρή ενίσχυση από τον ξεχωριστό αισθητήρα.

Εκεί που υπάρχει βελτίωση είναι στη selfie κάμερα, μιας και η realme τοποθέτησε αισθητήρα 32MP (αντί 16MP του original) που αποδίδει εξαιρετικά τις selfies και κάνει μια χαρά τη δουλειά της για τηλεδιασκέψεις. Στη λήψη video φτάνουμε μέχρι ανάλυση 4K στα 30fps, μια τίμια δυνατότητα που απαιτεί, ωστόσο, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα για να πάρεις ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας τον τομέα της κάμερας, στην εφαρμογή θα βρείτε διάφορα modes για καλλιτεχνικές λήψεις, αλλά η πλειοψηφία των χρηστών είναι ζήτημα αν θα ασχοληθεί με αυτές μετά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες χρήσης.

Επίλογος

Ποιο είναι το θέμα με το realme GT Master Edition. Αν το δούμε ξερά σαν μια mid-range συσκευή, τότε δεν υπάρχει κανένας σοβαρός ενδοιασμός για να μη το προτιμήσει ο καταναλωτής. Λεπτή και ελαφριά κατασκευή, εξαιρετική οθόνη, επεξεργαστής από το πάνω ράφι, συμπαθητική κάμερα και μεγάλη αυτονομία είναι σαφέστατα στα πλεονεκτήματα του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη realme (και κάθε άλλη σχετικά νέα εταιρεία) είναι ότι μπαίνει σε μια κατηγορία τρομερά σκληρού ανταγωνισμού χωρίς να προσφέρει είτε το WOW factor (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά…), είτε μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τους ανταγωνιστές της.

Σαν τελευταίο σχόλιο μπορούμε να πούμε ότι το realme GT Master Edition είναι μια αξιόλογη all-around συσκευή που δεν θα σε κάνει να το μετανιώσεις.

realme GT Master Edition / Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Οθόνη 6.43’’ Super AMOLED FHD+ (2400 x 1080, 120Hz)
 • Επεξεργαστής octa-core Qualcomm Snapdragon 778G 5G
 • Μνήμη RAM 8GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 256GB
 • Κάμερα 64MP f/1.8 PDAF + 8MP f/2.2 ultrawide 119º + 2MP f/2.4 macro
 • Εμπρόσθια κάμερα 32MP f/2.5
 • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
 • dualSIM WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G
 • Λειτουργικό σύστημα Android 11 με realmeUI 2.0
 • Μπαταρία 4300mAh με φορτιστή SuperDart Charge 65W (0-100% σε 33 λεπτά)
 • Υποδοχή USB Type-C
 • Διαστάσεις 159.2 x 73.5 x 8.0mm
 • Βάρος 180gr

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Galaxy A23 5G: Μεγαλύτερη οθόνη, εκπληκτική κάμερα και μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα

23 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy A23 5G. Σχεδιασμένο για να φέρει την καινοτομία της Samsung σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, το νέο Samsung Galaxy A23 5G προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης και gaming και ...

Pixel Watch σε νέο επίσημο video και πρώτη επίσημη εικόνα για την πρόσοψη του Pixel 7 Pro

23 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η επίσημη παρουσίαση των Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel Watch είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου 2022, αλλά η Google έχει ξεκινήσει ήδη να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τις νέες συσκευές της. ...

LG Rollable: Το ακυρωμένο smartphone με την τυλισσόμενη οθόνη σε hands-on video

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η LG πειραματιζόταν για αρκετό καιρό με τις εύκαμπτες οθόνες της προκειμένου να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην κατηγορία των smartphones. Σε αντίθεση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, δηλαδή τα ...

Sony Xperia 10 IV Review: Καλό σαν entry-level, αλλά με mid-range τιμή

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Sony έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια μια συγκεκριμένη πολιτική στο λανσάρισμα νέων smartphones, με το Xperia 1 να αποτελεί την ναυαρχίδα της, το Xperia 5 την compact έκδοση της ναυαρχίδας που σε ορισμένες...

ASUS ROG Phone 6D / 6D Ultimate: Επίσημα τα νέα gaming smartphones και σε Batman Edition

19 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η ASUS προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια των ASUS ROG Phone 6D και 6D Ultimate, τα δύο νέα gaming smartphones με επεξεργαστές MediaTek Dimensity 9000+ που έρχονται να διαδεχτούν τα ROG Phone 6 και ROG Phone 6...

To Fun Mode της σειράς Samsung Galaxy A σημειώνει ρεκόρ 2,5 δισ. χρήσεων

16 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung αποκάλυψε ότι η λειτουργία Fun Mode, μια δυνατότητα που ενσωματώνει τους φακούς AR του Snapchat στην αποκλειστική εφαρμογή κάμερας της σειράς Galaxy A, έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ...

realme: Επιστροφή στα θρανία με Back To School προσφορές σε αγαπημένα smartphones

12 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone, έρχεται με μοναδικές Back To School προσφορές έως τέλος Σεπτεμβρίου σε αγαπημένα fan favorite smartphones: το δυνατό realme 9 Pro, το φωτογραφικό realme ...

Sony Xperia 1 IV Gaming Edition: Επίσημα με 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο

12 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Sony αποκάλυψε επίσημα ένα νέο gaming περιφερειακό για τη ναυαρχίδα Sony Xperia 1 IV, το οποίο προσθέτει ένα ενεργό σύστημα ψύξης και περισσότερες υποδοχές, καθώς και το ολοκαίνουργιο Sony Xperia 1 IV Gaming ...

vivo Υ33s: Μαγική Φθινοπωρινή Προσφορά «Back 2 Uni» που κάνει τον Σεπτέμβριο να μοιάζει καλοκαίρι

12 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

H vivo, Νο1 κατασκευαστής Smartphones στην Κίνα φιλοδοξώντας να εδραιωθεί και στην Ελλάδα στην οποία ξεκίνησε την παρουσία της φέτος και στοχεύοντας στην κορυφή, βάζει σε προτεραιότητα τους νέους και φοιτητές ...

Moto Edge 30 Fusion και Neo, τα νέα smartphones της εταιρείας στην mid-range κατηγορία

09 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μαζί με το Moto Edge 30 Ultra, η Lenovo παρουσίασε επίσημα και τα Moto Edge 30 Fusion και Moto Edge 30 Neo, με το πρώτο να στοχεύει στην upper mid-range κατηγορία και το δεύτερο καθαρά στην mid-range αλλά με ...

Loader
techgear_icon