Reolink Argus PT: Μια εξαιρετική επιλογή για ασύρματη κάμερα ασφαλείας

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η διαδικασία να αγοράσεις κάμερα ασφαλείας για το σπίτι ή το γραφείο απαιτούσε αρκετή μελέτη, ήταν συνήθως αρκετά δαπανηρή (ειδικά για όσους ήθελαν και καταγραφικό μηχάνημα) και απαιτούσε την εγκατάσταση από εξειδικευμένους τεχνίτες. Με απλά λόγια, δεν ήταν κάτι που αποφάσιζες και υλοποιούσες εύκολα.

Όλα άλλαξαν με την έλευση των καμερών ασφαλείας από εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες κατάφεραν να μειώσουν δραματικά το κόστος, να καταστήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης παιχνιδάκι για τον καθένα και φυσικά να προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα και έξτρα λειτουργίες σε συνδυασμό με τα smartphones.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου είναι και η Reolink, την οποία πρωτογνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια με το μοντέλο Argus Pro που μας ικανοποίησε απόλυτα για τη σχέση τιμής - απόδοσης. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη Reolink Argus PT, την οποία έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας εδώ και μερικές εβδομάδες μαζί με το Reolink Solar Panel, δηλαδή το ηλιακό panel που μπορείς να τοποθετήσεις δίπλα στην κάμερα για να τροφοδοτεί τη μπαταρία της αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία.

reolink-argus-pt-techgear-review-2.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Για μια ακόμη φορά η Reolink επέλεξε πλαστικό υλικό για την κατασκευή και των δύο συσκευών, μια λογική επιλογή για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Το ηλιακό panel είναι απλά μια μαύρη πλάκα που δεν έχει τίποτε άλλο άξιο αναφοράς για να πούμε περισσότερο. Από την άλλη, η κάμερα έχει συμμαζεμένο σχεδιασμό με κυρίαρχο το λευκό χρώμα πλην του logo της εταιρείας και του περιστρεφόμενου camera module στο κέντρο.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ο διακόπτης on-off και η υποδοχή microUSB για φόρτιση ή σύνδεση με το ηλιακό panel, ενώ μετακινώντας το camera module αποκαλύπτεται η υποδοχή για την κάρτα microSD για όσους θέλουν να καταγράφουν τη δραστηριότητα στον χώρο τους Η συγκεκριμένη υποδοχή καλύπτεται από λαστιχένιο καπάκι, έτσι ώστε να προστατεύεται σε περίπτωση βροχής αν την τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει και μια κεραία που μπορείς να μετακινήσεις εύκολα για καλύτερη σύνδεση στο δίκτυο WiFi του γραφείο ή του σπιτιού. Γενικά, η Reolink Argus PT είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP65 για να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα θα παρατηρήσετε ότι ο αισθητήρας περιβάλλεται από μια κορώνα δυνατών κόκκινων LEDs που ενεργοποιούνται όταν υπάρχει σκοτάδι στο χώρο για να βλέπετε καθαρά. Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκουμε το QR code για να περάσεις την κάμερα στην αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας ώστε να μπορέσεις να τη ρυθμίσεις και να την χρησιμοποιήσεις, ενώ υπάρχει και η βάση-υποδοχή για να τη βιδώσεις με τη βοήθεια ενός ακόμη εξαρτήματος που συμπεριλαμβάνεται στο κουτί.

Αναφέραμε ότι είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη, χάριν στην πιστοποίηση IP65, ωστόσο, το μειονέκτημα της είναι το μέγεθος της, αφού δεν μπορείς να την κρύψεις εύκολα.

reolink-argus-pt-techgear-review-6.jpg

Σύνδεση - Απόδοση

Όπως και με όλες τις άλλες κάμερες της Reolink, έτσι και με την Argus PT δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία στην αρχική ενεργοποίηση και ρύθμιση της κάμερας. Κατεβάζεις την εφαρμογή, επιλέγεις προσθήκη κάμερας και στη συνέχεια σαρώνεις το QR code από το κάτω μέρος της συσκευής για να περαστεί αυτόματα στην εφαρμογή. Η κάμερα συνδέεται στο δίκτυο WiFi, αν και υποστηρίζει μόνο τα δίκτυα 2.4GHz, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνεις σε ταχύτητα και απόκριση.

Στη δική μας χρήση δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο στη συμπεριφορά της κάμερας αυτές τις εβδομάδες που την έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας. Μάλιστα, τον πρώτο καιρό τη δοκιμάσαμε χωρίς το ηλιακό panel για να ελέγξουμε την αυτονομία που της προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 6500mAh και πραγματικά έχουμε εντυπωσιαστεί. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι είχαν περάσει 2 εβδομάδες που την τοποθετήσαμε πλήρως φορτισμένη και όταν ελέγξαμε τη στάθμη της μπαταρίας στην εφαρμογή, αυτή είχε πέσει μόλις στο 74%! Στη συνέχεια τη βιδώσαμε εξωτερικά και συνδέσαμε το ηλιακό panel που με την καλοκαιρινή ηλιοφάνεια στη χώρα μας κρατά μονίμως ανοικτή την κάμερα χωρίς να καταναλώνει την μπαταρία της.

Στις επιδόσεις, τώρα, μέσα από την εφαρμογή Reolink μπορείς να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται στο χώρο σου σε υψηλή ανάλυση (1080p/15fps), με τον φακό να μετακινείται οριζόντια σχεδόν σε πλήρη κύκλο (355° για την ακρίβεια) και κάθετα κατά 140°, αναγνωρίζει κινήσεις σε απόσταση έως 10m και μπορείς να κάνεις zoom έως 6 φορές. Φυσικά, προσφέρεται η δυνατότητα συνεχούς εγγραφής video με αποθήκευση στη microSD (έως 64GB) ή στο Reolink Cloud για όσους θέλουν να γίνουν μέλη. Υπάρχει και η επιλογή να τραβήξεις screenshots καλύπτωντας μάλιστα και σημεία της εικόνας με μαύρο αν δεν θέλεις να φαίνονται.

reolink-argus-pt-techgear-review-4.jpg

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι διαθέτει μικρόφωνο και μεγάφωνο, επομένως, μπορείς να ακούς τι συμβαίνει στον χώρο σου σε πραγματικό χρόνο και να ακούγεσαι και εσύ ο ίδιος μιλώντας μέσα από την εφαρμογή, αν θες να δίνεις εντολές στους εργαζόμενους που ρεμβάζουν. Ο ήχος ακούγεται πεντακάθαρα και από τις δύο πλευρές.

Για το Reolink Solar Panel τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Θα χρειαστεί να το τοποθετήσετε στο μέρος με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια για να έχετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της μπαταρίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, το ηλιακό panel εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του μια χαρά και να κρατά τα επίπεδα της μπαταρίας μονίμως κοντά στο 50%.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε με τη Reolink Argus PT και υποθέτουμε με όλες τις κάμερες αυτού του είδους είναι να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router του σπιτιού ή του γραφείου. Σε περίπτωση που δεν είναι καλή η σύνδεση στο δίκτυο WiFi, τότε αυτόματα πέφτει η ποιότητα στην εικόνα και ίσως υπάρξουν αποσυνδέσεις αν εξυπηρετούνται πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο εντοπισμός κίνησης έρχεται μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα με ηχητικό alert στο smartphone, άρα είναι αρκετά γρήγορη η ειδοποίηση του χρήστη για τα τεκταινόμενα στον χώρο του.

reolink-argus-pt-techgear-review-11.jpg

Λογισμικό

Θα έχετε αντιληφθεί ότι αναφέρουμε συνεχώς την εφαρμογή της Reolink, διότι αυτός είναι ο πραγματικός πυρήνας για τη λειτουργία της κάμερας. Είναι πολύ εύχρηστη, προσφέρει αρκετές δυνατότητες που έχουμε ήδη καταγράψει προηγουμένως και είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS. Ουσιαστικά αποτελεί ένα κεντρικό hub διαχείρισης των καμερών της Reolink, άρα, εάν έχεις στην κατοχή σου περισσότερες από μία κάμερες της εταιρείας μπορείς να τις παρακολουθείς όλες μαζί από εκεί, ακόμη και αν είναι σε διαφορετικούς χώρους.

Συμπέρασμα

Επειδή αρκετοί φίλοι ρωτούν για κάμερες ασφαλείας αυτού του τύπου, στην περίπτωση της Reolink Argus PT είμαστε ξεκάθαρα θετικοί σε μια τέτοια αγορά. Το κόστος μαζί με το ηλιακό panel φτάνει περίπου στα €200, επομένως, είναι μια λογική τιμή για τις λύσεις που προσφέρει ειδικά αν ο χώρος που θέλετε να καλύψετε είναι λογικών διαστάσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το προϊόν και για τη Reolink από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Loading