up_icon
Reviews Gadgets Cameras

Reolink Argus PT: Μια εξαιρετική επιλογή για ασύρματη κάμερα ασφαλείας

27 Αυγούστου 2020 Christos Elpidis

Reolink Argus PT: Μια εξαιρετική επιλογή για ασύρματη κάμερα ασφαλείας

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η διαδικασία να αγοράσεις κάμερα ασφαλείας για το σπίτι ή το γραφείο απαιτούσε αρκετή μελέτη, ήταν συνήθως αρκετά δαπανηρή (ειδικά για όσους ήθελαν και καταγραφικό μηχάνημα) και απαιτούσε την εγκατάσταση από εξειδικευμένους τεχνίτες. Με απλά λόγια, δεν ήταν κάτι που αποφάσιζες και υλοποιούσες εύκολα.

Όλα άλλαξαν με την έλευση των καμερών ασφαλείας από εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες κατάφεραν να μειώσουν δραματικά το κόστος, να καταστήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης παιχνιδάκι για τον καθένα και φυσικά να προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα και έξτρα λειτουργίες σε συνδυασμό με τα smartphones.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου είναι και η Reolink, την οποία πρωτογνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια με το μοντέλο Argus Pro που μας ικανοποίησε απόλυτα για τη σχέση τιμής - απόδοσης. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη Reolink Argus PT, την οποία έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας εδώ και μερικές εβδομάδες μαζί με το Reolink Solar Panel, δηλαδή το ηλιακό panel που μπορείς να τοποθετήσεις δίπλα στην κάμερα για να τροφοδοτεί τη μπαταρία της αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία.

reolink-argus-pt-techgear-review-2.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Για μια ακόμη φορά η Reolink επέλεξε πλαστικό υλικό για την κατασκευή και των δύο συσκευών, μια λογική επιλογή για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Το ηλιακό panel είναι απλά μια μαύρη πλάκα που δεν έχει τίποτε άλλο άξιο αναφοράς για να πούμε περισσότερο. Από την άλλη, η κάμερα έχει συμμαζεμένο σχεδιασμό με κυρίαρχο το λευκό χρώμα πλην του logo της εταιρείας και του περιστρεφόμενου camera module στο κέντρο.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ο διακόπτης on-off και η υποδοχή microUSB για φόρτιση ή σύνδεση με το ηλιακό panel, ενώ μετακινώντας το camera module αποκαλύπτεται η υποδοχή για την κάρτα microSD για όσους θέλουν να καταγράφουν τη δραστηριότητα στον χώρο τους Η συγκεκριμένη υποδοχή καλύπτεται από λαστιχένιο καπάκι, έτσι ώστε να προστατεύεται σε περίπτωση βροχής αν την τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει και μια κεραία που μπορείς να μετακινήσεις εύκολα για καλύτερη σύνδεση στο δίκτυο WiFi του γραφείο ή του σπιτιού. Γενικά, η Reolink Argus PT είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP65 για να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα θα παρατηρήσετε ότι ο αισθητήρας περιβάλλεται από μια κορώνα δυνατών κόκκινων LEDs που ενεργοποιούνται όταν υπάρχει σκοτάδι στο χώρο για να βλέπετε καθαρά. Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκουμε το QR code για να περάσεις την κάμερα στην αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας ώστε να μπορέσεις να τη ρυθμίσεις και να την χρησιμοποιήσεις, ενώ υπάρχει και η βάση-υποδοχή για να τη βιδώσεις με τη βοήθεια ενός ακόμη εξαρτήματος που συμπεριλαμβάνεται στο κουτί.

Αναφέραμε ότι είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη, χάριν στην πιστοποίηση IP65, ωστόσο, το μειονέκτημα της είναι το μέγεθος της, αφού δεν μπορείς να την κρύψεις εύκολα.

reolink-argus-pt-techgear-review-6.jpg

Σύνδεση - Απόδοση

Όπως και με όλες τις άλλες κάμερες της Reolink, έτσι και με την Argus PT δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία στην αρχική ενεργοποίηση και ρύθμιση της κάμερας. Κατεβάζεις την εφαρμογή, επιλέγεις προσθήκη κάμερας και στη συνέχεια σαρώνεις το QR code από το κάτω μέρος της συσκευής για να περαστεί αυτόματα στην εφαρμογή. Η κάμερα συνδέεται στο δίκτυο WiFi, αν και υποστηρίζει μόνο τα δίκτυα 2.4GHz, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνεις σε ταχύτητα και απόκριση.

Στη δική μας χρήση δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο στη συμπεριφορά της κάμερας αυτές τις εβδομάδες που την έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας. Μάλιστα, τον πρώτο καιρό τη δοκιμάσαμε χωρίς το ηλιακό panel για να ελέγξουμε την αυτονομία που της προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 6500mAh και πραγματικά έχουμε εντυπωσιαστεί. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι είχαν περάσει 2 εβδομάδες που την τοποθετήσαμε πλήρως φορτισμένη και όταν ελέγξαμε τη στάθμη της μπαταρίας στην εφαρμογή, αυτή είχε πέσει μόλις στο 74%! Στη συνέχεια τη βιδώσαμε εξωτερικά και συνδέσαμε το ηλιακό panel που με την καλοκαιρινή ηλιοφάνεια στη χώρα μας κρατά μονίμως ανοικτή την κάμερα χωρίς να καταναλώνει την μπαταρία της.

Στις επιδόσεις, τώρα, μέσα από την εφαρμογή Reolink μπορείς να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται στο χώρο σου σε υψηλή ανάλυση (1080p/15fps), με τον φακό να μετακινείται οριζόντια σχεδόν σε πλήρη κύκλο (355° για την ακρίβεια) και κάθετα κατά 140°, αναγνωρίζει κινήσεις σε απόσταση έως 10m και μπορείς να κάνεις zoom έως 6 φορές. Φυσικά, προσφέρεται η δυνατότητα συνεχούς εγγραφής video με αποθήκευση στη microSD (έως 64GB) ή στο Reolink Cloud για όσους θέλουν να γίνουν μέλη. Υπάρχει και η επιλογή να τραβήξεις screenshots καλύπτωντας μάλιστα και σημεία της εικόνας με μαύρο αν δεν θέλεις να φαίνονται.

reolink-argus-pt-techgear-review-4.jpg

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι διαθέτει μικρόφωνο και μεγάφωνο, επομένως, μπορείς να ακούς τι συμβαίνει στον χώρο σου σε πραγματικό χρόνο και να ακούγεσαι και εσύ ο ίδιος μιλώντας μέσα από την εφαρμογή, αν θες να δίνεις εντολές στους εργαζόμενους που ρεμβάζουν. Ο ήχος ακούγεται πεντακάθαρα και από τις δύο πλευρές.

Για το Reolink Solar Panel τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Θα χρειαστεί να το τοποθετήσετε στο μέρος με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια για να έχετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της μπαταρίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, το ηλιακό panel εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του μια χαρά και να κρατά τα επίπεδα της μπαταρίας μονίμως κοντά στο 50%.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε με τη Reolink Argus PT και υποθέτουμε με όλες τις κάμερες αυτού του είδους είναι να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router του σπιτιού ή του γραφείου. Σε περίπτωση που δεν είναι καλή η σύνδεση στο δίκτυο WiFi, τότε αυτόματα πέφτει η ποιότητα στην εικόνα και ίσως υπάρξουν αποσυνδέσεις αν εξυπηρετούνται πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο εντοπισμός κίνησης έρχεται μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα με ηχητικό alert στο smartphone, άρα είναι αρκετά γρήγορη η ειδοποίηση του χρήστη για τα τεκταινόμενα στον χώρο του.

reolink-argus-pt-techgear-review-11.jpg

Λογισμικό

Θα έχετε αντιληφθεί ότι αναφέρουμε συνεχώς την εφαρμογή της Reolink, διότι αυτός είναι ο πραγματικός πυρήνας για τη λειτουργία της κάμερας. Είναι πολύ εύχρηστη, προσφέρει αρκετές δυνατότητες που έχουμε ήδη καταγράψει προηγουμένως και είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS. Ουσιαστικά αποτελεί ένα κεντρικό hub διαχείρισης των καμερών της Reolink, άρα, εάν έχεις στην κατοχή σου περισσότερες από μία κάμερες της εταιρείας μπορείς να τις παρακολουθείς όλες μαζί από εκεί, ακόμη και αν είναι σε διαφορετικούς χώρους.

Συμπέρασμα

Επειδή αρκετοί φίλοι ρωτούν για κάμερες ασφαλείας αυτού του τύπου, στην περίπτωση της Reolink Argus PT είμαστε ξεκάθαρα θετικοί σε μια τέτοια αγορά. Το κόστος μαζί με το ηλιακό panel φτάνει περίπου στα €200, επομένως, είναι μια λογική τιμή για τις λύσεις που προσφέρει ειδικά αν ο χώρος που θέλετε να καλύψετε είναι λογικών διαστάσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το προϊόν και για τη Reolink από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Galaxy A53 5G Review: Στον δρόμο για να γίνει ακόμη ένα best seller

03 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Όταν η Samsung έπαιρνε την απόφαση να σοβαρευτεί στην mid-range κατηγορία, αναβαθμίζοντας σημαντικά την οικογένεια Galaxy A, καταργώντας τη σειρά Galaxy J και αλλάζοντας την τιμολογιακή πολιτική της, κατάφερε ...

HUAWEI P50 Pocket Review: Εντυπωσιακό και ισχυρό, αλλά με ξεκάθαρες αδυναμίες

21 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Μερικούς μήνες πριν αρχίσουν τα προβλήματα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η HUAWEI είχε επιχειρήσει το πρώτο της βήμα στην κατηγορία των foldables με το HUAWEI Mate X τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο ξεχώρισε για ...

Xiaomi 12 Review: Μια ναυαρχίδα για όσους θέλουν μικρό μέγεθος

12 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη έχουμε όλες τις πληροφορίες για τα Xiaomi 12 και Xiaomi 12 Pro, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες για να τα δούμε στις Δυτικές αγορές μετά το αρχικό λανσάρισμα τους ...

HUAWEI Watch GT Runner: Το smartwatch για τον κάθε αθλούμενο

07 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα smartwatch της HUAWEI βρίσκεται στα χέρια μας για τις καθιερωμένες δοκιμές και αυτή τη φορά χρειάστηκε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στις προπονήσεις μας (ειδικά στο τρέξιμο) για να δούμε κατά πόσο ...

Redmi Note 11 Review: Μια τίμια entry-level επιλογή

06 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Η σειρά Redmi Note δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις, αφού οι πωλήσεις της όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως διαφεντεύει την value-for-money κατηγορία για λογαριασμό της Xiaomi. ...

ViewSonic ELITE XG320Q Review: Premium κατασκευή και υψηλή απόδοση

04 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Αρκετό καιρό μετά την επίσημη ανακοίνωση των προηγούμενων 4 μοντέλων της σειράς ViewSonic ELITE είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για περίπου δύο εβδομάδες το μοντέλο ViewSonic ELITE XG320Q προκειμένου να ...

Samsung Galaxy S22+ Review: Σαν το παλιό, καλό κρασί

23 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Αν το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι το…Galaxy Note που περίμεναν οι φίλοι της εταιρείας (και της συγκεκριμένης οικογένειας ειδικότερα), το Samsung Galaxy S22+ είναι η πιο…Galaxy S συσκευή της φετινής σειράς. ...

Sony LinkBuds Review: Ένα διαφορετικό ζευγάρι ακουστικών

18 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Έχουμε δοκιμάσει πληθώρα διαφορετικών ακουστικών τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι γεγονός πως τα Sony LinkBuds έρχονται να προσφέρουν κάτι πραγματικά καινούργιο στην κατηγορία τόσο από πλευράς σχεδιασμού και ...

Gran Turismo 7 Review: Ένας ύμνος για το αυτοκίνητο

17 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Μπορεί η γενιά του PlayStation 4 να μην απόλαυσε κάποια από τις αριθμημένες εκδόσεις του Gran Turismo (αποκλειστικό racing game του PlayStation από το 1997) και να αρκέστηκε στην έκδοση Gran Turismo Sport, ...

realme GT 2 Pro Review: Εντυπωσιακή εμφάνιση και ισχυρές επιδόσεις

16 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Με τη φόρα που έχει πάρει η realme ίσως καταφέρει πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι φανταζόμαστε να μετατρέψει το brand της σε συνώνυμο των value-for-money επιλογών, κάτι που μεταφράζεται και σε ραγδαία αύξηση των ...

Loader
techgear_icon