up_icon
Reviews Gadgets Cameras

Reolink Argus PT: Μια εξαιρετική επιλογή για ασύρματη κάμερα ασφαλείας

27 Αυγούστου 2020 Christos Elpidis

Reolink Argus PT: Μια εξαιρετική επιλογή για ασύρματη κάμερα ασφαλείας

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η διαδικασία να αγοράσεις κάμερα ασφαλείας για το σπίτι ή το γραφείο απαιτούσε αρκετή μελέτη, ήταν συνήθως αρκετά δαπανηρή (ειδικά για όσους ήθελαν και καταγραφικό μηχάνημα) και απαιτούσε την εγκατάσταση από εξειδικευμένους τεχνίτες. Με απλά λόγια, δεν ήταν κάτι που αποφάσιζες και υλοποιούσες εύκολα.

Όλα άλλαξαν με την έλευση των καμερών ασφαλείας από εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες κατάφεραν να μειώσουν δραματικά το κόστος, να καταστήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης παιχνιδάκι για τον καθένα και φυσικά να προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα και έξτρα λειτουργίες σε συνδυασμό με τα smartphones.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου είναι και η Reolink, την οποία πρωτογνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια με το μοντέλο Argus Pro που μας ικανοποίησε απόλυτα για τη σχέση τιμής - απόδοσης. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη Reolink Argus PT, την οποία έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας εδώ και μερικές εβδομάδες μαζί με το Reolink Solar Panel, δηλαδή το ηλιακό panel που μπορείς να τοποθετήσεις δίπλα στην κάμερα για να τροφοδοτεί τη μπαταρία της αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία.

reolink-argus-pt-techgear-review-2.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Για μια ακόμη φορά η Reolink επέλεξε πλαστικό υλικό για την κατασκευή και των δύο συσκευών, μια λογική επιλογή για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Το ηλιακό panel είναι απλά μια μαύρη πλάκα που δεν έχει τίποτε άλλο άξιο αναφοράς για να πούμε περισσότερο. Από την άλλη, η κάμερα έχει συμμαζεμένο σχεδιασμό με κυρίαρχο το λευκό χρώμα πλην του logo της εταιρείας και του περιστρεφόμενου camera module στο κέντρο.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ο διακόπτης on-off και η υποδοχή microUSB για φόρτιση ή σύνδεση με το ηλιακό panel, ενώ μετακινώντας το camera module αποκαλύπτεται η υποδοχή για την κάρτα microSD για όσους θέλουν να καταγράφουν τη δραστηριότητα στον χώρο τους Η συγκεκριμένη υποδοχή καλύπτεται από λαστιχένιο καπάκι, έτσι ώστε να προστατεύεται σε περίπτωση βροχής αν την τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει και μια κεραία που μπορείς να μετακινήσεις εύκολα για καλύτερη σύνδεση στο δίκτυο WiFi του γραφείο ή του σπιτιού. Γενικά, η Reolink Argus PT είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP65 για να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα θα παρατηρήσετε ότι ο αισθητήρας περιβάλλεται από μια κορώνα δυνατών κόκκινων LEDs που ενεργοποιούνται όταν υπάρχει σκοτάδι στο χώρο για να βλέπετε καθαρά. Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκουμε το QR code για να περάσεις την κάμερα στην αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας ώστε να μπορέσεις να τη ρυθμίσεις και να την χρησιμοποιήσεις, ενώ υπάρχει και η βάση-υποδοχή για να τη βιδώσεις με τη βοήθεια ενός ακόμη εξαρτήματος που συμπεριλαμβάνεται στο κουτί.

Αναφέραμε ότι είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη, χάριν στην πιστοποίηση IP65, ωστόσο, το μειονέκτημα της είναι το μέγεθος της, αφού δεν μπορείς να την κρύψεις εύκολα.

reolink-argus-pt-techgear-review-6.jpg

Σύνδεση - Απόδοση

Όπως και με όλες τις άλλες κάμερες της Reolink, έτσι και με την Argus PT δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία στην αρχική ενεργοποίηση και ρύθμιση της κάμερας. Κατεβάζεις την εφαρμογή, επιλέγεις προσθήκη κάμερας και στη συνέχεια σαρώνεις το QR code από το κάτω μέρος της συσκευής για να περαστεί αυτόματα στην εφαρμογή. Η κάμερα συνδέεται στο δίκτυο WiFi, αν και υποστηρίζει μόνο τα δίκτυα 2.4GHz, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνεις σε ταχύτητα και απόκριση.

Στη δική μας χρήση δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο στη συμπεριφορά της κάμερας αυτές τις εβδομάδες που την έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας. Μάλιστα, τον πρώτο καιρό τη δοκιμάσαμε χωρίς το ηλιακό panel για να ελέγξουμε την αυτονομία που της προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 6500mAh και πραγματικά έχουμε εντυπωσιαστεί. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι είχαν περάσει 2 εβδομάδες που την τοποθετήσαμε πλήρως φορτισμένη και όταν ελέγξαμε τη στάθμη της μπαταρίας στην εφαρμογή, αυτή είχε πέσει μόλις στο 74%! Στη συνέχεια τη βιδώσαμε εξωτερικά και συνδέσαμε το ηλιακό panel που με την καλοκαιρινή ηλιοφάνεια στη χώρα μας κρατά μονίμως ανοικτή την κάμερα χωρίς να καταναλώνει την μπαταρία της.

Στις επιδόσεις, τώρα, μέσα από την εφαρμογή Reolink μπορείς να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται στο χώρο σου σε υψηλή ανάλυση (1080p/15fps), με τον φακό να μετακινείται οριζόντια σχεδόν σε πλήρη κύκλο (355° για την ακρίβεια) και κάθετα κατά 140°, αναγνωρίζει κινήσεις σε απόσταση έως 10m και μπορείς να κάνεις zoom έως 6 φορές. Φυσικά, προσφέρεται η δυνατότητα συνεχούς εγγραφής video με αποθήκευση στη microSD (έως 64GB) ή στο Reolink Cloud για όσους θέλουν να γίνουν μέλη. Υπάρχει και η επιλογή να τραβήξεις screenshots καλύπτωντας μάλιστα και σημεία της εικόνας με μαύρο αν δεν θέλεις να φαίνονται.

reolink-argus-pt-techgear-review-4.jpg

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι διαθέτει μικρόφωνο και μεγάφωνο, επομένως, μπορείς να ακούς τι συμβαίνει στον χώρο σου σε πραγματικό χρόνο και να ακούγεσαι και εσύ ο ίδιος μιλώντας μέσα από την εφαρμογή, αν θες να δίνεις εντολές στους εργαζόμενους που ρεμβάζουν. Ο ήχος ακούγεται πεντακάθαρα και από τις δύο πλευρές.

Για το Reolink Solar Panel τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Θα χρειαστεί να το τοποθετήσετε στο μέρος με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια για να έχετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της μπαταρίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, το ηλιακό panel εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του μια χαρά και να κρατά τα επίπεδα της μπαταρίας μονίμως κοντά στο 50%.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε με τη Reolink Argus PT και υποθέτουμε με όλες τις κάμερες αυτού του είδους είναι να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router του σπιτιού ή του γραφείου. Σε περίπτωση που δεν είναι καλή η σύνδεση στο δίκτυο WiFi, τότε αυτόματα πέφτει η ποιότητα στην εικόνα και ίσως υπάρξουν αποσυνδέσεις αν εξυπηρετούνται πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο εντοπισμός κίνησης έρχεται μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα με ηχητικό alert στο smartphone, άρα είναι αρκετά γρήγορη η ειδοποίηση του χρήστη για τα τεκταινόμενα στον χώρο του.

reolink-argus-pt-techgear-review-11.jpg

Λογισμικό

Θα έχετε αντιληφθεί ότι αναφέρουμε συνεχώς την εφαρμογή της Reolink, διότι αυτός είναι ο πραγματικός πυρήνας για τη λειτουργία της κάμερας. Είναι πολύ εύχρηστη, προσφέρει αρκετές δυνατότητες που έχουμε ήδη καταγράψει προηγουμένως και είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS. Ουσιαστικά αποτελεί ένα κεντρικό hub διαχείρισης των καμερών της Reolink, άρα, εάν έχεις στην κατοχή σου περισσότερες από μία κάμερες της εταιρείας μπορείς να τις παρακολουθείς όλες μαζί από εκεί, ακόμη και αν είναι σε διαφορετικούς χώρους.

Συμπέρασμα

Επειδή αρκετοί φίλοι ρωτούν για κάμερες ασφαλείας αυτού του τύπου, στην περίπτωση της Reolink Argus PT είμαστε ξεκάθαρα θετικοί σε μια τέτοια αγορά. Το κόστος μαζί με το ηλιακό panel φτάνει περίπου στα €200, επομένως, είναι μια λογική τιμή για τις λύσεις που προσφέρει ειδικά αν ο χώρος που θέλετε να καλύψετε είναι λογικών διαστάσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το προϊόν και για τη Reolink από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

vivo Y35 Review: Εμφάνιση, κάμερα και αυτονομία σε entry-level τιμή

25 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα μοντέλο της σειράς vivo Y βρίσκεται στα χέρια μας για τις καθιερωμένες δοκιμές και αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με το smartphone που τράβηξε τα βλέμματα πολλών καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες, ...

MSI Modern 15 Review: Μια τίμια πρόταση για mainstream laptop

21 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Είναι γεγονός ότι η MSI έχει συνδέσει το όνομα της κυρίως με τον χώρο του gaming και φημίζεται ιδιαίτερα για τα πανίσχυρα gaming laptops που λανσάρει κατά καιρούς. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ...

POCO M5 Review: Όμορφο, με τεράστια αυτονομία και πολύ προσιτή τιμή

11 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η απόφαση της Xiaomi να δημιουργήσει ξεχωριστά brands για τις entry-level και mid-range κατηγορίες αποδείχτηκε σε βάθος χρόνου πολύ σωστή, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. ...

vivo Y22s Review: Μια τίμια επιλογή με συγκεκριμένους συμβιβασμούς

10 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Με την αγορά να βρίθει από επιλογές στην entry-level και τη mid-range κατηγορία, είναι ομολογουμένως δύσκολο για μια εταιρεία να κάνει την πραγματική διαφορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της διότι θα πρέπει να...

HUAWEI FreeBuds 2 Pro Review: Με το βλέμμα στην κορυφή!

08 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Έχοντας δοκιμάσει όλα τα ασύρματα ακουστικά που έχει κατασκευάσει η HUAWEI τα τελευταία χρόνια, αποφάσισα αυτήν την φορά, στην περίπτωση δηλαδή των HUAWEI FreeBuds 2 Pro, να «καθυστερήσω» λίγο περισσότερο την ...

Sony Xperia 5 IV Review: Compact ναυαρχίδα με σπουδαία κάμερα, αλλά με το γνωστό θέμα

06 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Κάθε review που αφορά smartphone της Sony θα μπορούσε να ξεκινά με την ίδια εισαγωγή εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και στην περίπτωση του Sony Xperia 5 IV, το οποίο είχαμε στα χέρια μας...

POCO F4 GT Review: Ένα gaming smartphone διαφορετικό από τα άλλα

25 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Είναι γεγονός ότι η Xiaomi έχει μπερδέψει αρκετά το κοινό με τα rebranding που πραγματοποιεί ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνεται, ενώ αλλάζει και την φιλοσοφία των σειρών που λανσάρει. Όπως για ...

Samsung Galaxy Z Flip4 Review: Με καίριες αναβαθμίσεις, αλλά και περιθώρια βελτίωσης

03 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Με το Samsung Galaxy Z Fold4 η εταιρεία απέδειξε ότι τα foldables μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά εργαλεία στα χέρια των επαγγελματιών χρηστών, αλλά με το Galaxy Z Flip4 στοχεύει να επαναλάβει την περυσινή...

Sony Xperia 10 IV Review: Καλό σαν entry-level, αλλά με mid-range τιμή

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Sony έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια μια συγκεκριμένη πολιτική στο λανσάρισμα νέων smartphones, με το Xperia 1 να αποτελεί την ναυαρχίδα της, το Xperia 5 την compact έκδοση της ναυαρχίδας που σε ορισμένες...

HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: Απίστευτη πολυτέλεια και αυτονομία, αλλά θέλει δουλειά το λογισμικό

29 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα καλοκαίρι παρέα με νέα smartwatches της HUAWEI, αυτή τη φορά με τα δύο μοντέλα της σειράς HUAWEI Watch GT 3 Pro, τα οποία χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετές εβδομάδες για να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο ...

Loader
techgear_icon