Ερευνητές αποστέλλουν γραπτά μηνύματα στον αέρα κάνοντας χρήση …βότκας! [Video]

vodka-message

Ερευνητές του York University στον Καναδά ανέπτυξαν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ δύο σημείων με τη χρήση βότκας, αποδεικνύοντας ότι σε περιπτώσεις ανάγκης μπορούμε να αποστείλουμε γραπτά μηνύματα ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Αυτό που έκαναν ήταν να αναπαραστήσουν τα ψηφία 0 και 1 και κατ’επέκτασιν τα γράμματα της αλφαβήτου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα επίπεδα συγκέντρωσης της βότκας. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να αποστείλουν ένα μήνυμα σε μια μονάδα λήψης που βρισκόταν σε απόσταση 3.5 μέτρων από το εργαστήριο και η οποία μπορούσε να διαβάζει το μήνυμα παρατηρώντας τα επίπεδα συγκέντρωσης της βότκας (αν ανέβαιναν ή έπεφταν με την πάροδο του χρόνου).

Ο επικεφαλής του project Nariman Farsad, σχολιάζει:

“Πιστεύουμε ότι έχουμε αποστείλει το πρώτο γραπτό μήνυμα που να βασίζεται αποκλειστικά στην μοριακή επικοινωνία, ελέγχοντας τα επίπεδα συγκέντρωσης του αλκοόλ για να αναπαραστήσουμε το αλφάβητο.”

Μπορεί η διαδικασία να μην είναι ό,τι πιο εύκολο ή γρήγορο για τον απλό χρήστη, ωστόσο οι ερευνητές σχολιάζουν ότι σε περιπτώσεις κλειστού περιβάλλοντος χωρίς WiFi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μπορεί να αποβεί σωτήρια.

[via]

This entry was posted in Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.