Ρωσία: Ζητά από τη Google να αφαιρεί το παράνομο περιεχόμενο μέσα σε 24 ώρες

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadoz δίνει τελεσίγραφο 24 ωρών στην Google να απομακρύνει από την πλατφόρμα της περισσότερες από 26.000 δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν απαγορευμένο περιεχόμενο.

Εάν η Google δεν συμμορφωθεί με την απαίτηση της Ρωσίας, ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% των εσόδων της ενώ συγχρόνως οι υπηρεσίες της να λειτουργούν «λιγότερο» στη Ρωσία. Παράλληλα, η Roskomnadoz εξαπέλυσε κατηγορίες στην Google για λογοκρισία των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, όπως είναι το RT και το Sputnik.

«Αυτή η λογοκρισία των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η στοχευμένη υποστήριξη για παράνομη δραστηριότητα διαμαρτυρίας αναφέρονται πραγματικά στον πολιτικό χρωματισμό των δραστηριοτήτων της Google στη Ρωσία», ανέφερε η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απειλεί με πρόστιμο την Google. Τον περασμένο Μάρτιο, η Roskomnadzor είχε αναφέρει ότι θα μπλοκάρει εντελώς την πλατφόρμα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, τα έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν ότι η Google μήνυσε τη Roskomnadzor για τα αιτήματα της κατάργησης απαγορευμένου περιεχομένου. Ωστόσο, η Roskomnadzor ανέφερε ότι η αγωγή αφορούσε 12 βίντεο Youtube, στα οποία ενθαρρύνονταν ανήλικα παιδιά να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες τον Ιανουάριο για να υποστηρίξουν τον επικριτή του Putin και φυλακισμένο, Alexei Navalny.

Σημειώνεται ότι ο Navalny και οι σύμμαχοί του χρησιμοποιούσαν κατά κόρον το Youtube για να διαδώσουν τις «κατηγορίες» τους κατά των ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων αλλά και να διοργανώσουν τις αντιπολιτευτικές τους δραστηριότητες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading