Ληστές έκλεψαν εμπόρευμα αξίας $6 εκατ. από εργοστάσιο της Samsung στη Βραζιλία [Update]

samsung_galaxy_note_skin_brazil

Η Samsung είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς στο Mundial της Βραζιλίας, αλλά αυτή τη φορά η είδηση που μας έρχεται από τη χώρα δεν αφορά κάποια διαφήμιση ή εκδήλωση σχετική με το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μόλις χθες, η εταιρεία δέχτηκε ένα μεγάλο χτύπημα σε εργοστάσιο της στην πόλη Campinas, καθώς μια ομάδα περίπου 20 ατόμων λήστεψαν εμπόρευμα αξίας $36 εκατ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ληστές ήταν εξοπλισμένοι με ημιαυτόματα όπλα και πραγματοποίησαν τη ληστεία τη στιγμή που υπήρχαν περισσότερο από 200 εργαζόμενοι στη μονάδα για τη βραδυνή βάρδια. Η όλη ιστορία κράτησε περισσότερο από 3 ώρες και φορτώθηκαν 7 φορτηγά με κλεμμένο εμπόρευμα (smartphones, tablets, notebooks κλπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας κρατήθηκαν όμηροι ορισμένοι εργάτες, ωστόσο, η πλειοψηφία των υπολοίπων συνέχισε να εργάζεται κανονικά. Οι ληστές αφαίρεσαν τις μπαταρίες από τις συσκευές των εργατών για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές, γνώριζαν ακριβώς που να βρουν τα εμπορεύματα και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν δουλειά εκ των έσω...

Update: Η Samsung μας ενημέρωσε ότι τελικά το εμπόρευμα ήταν αξίας $6 εκατ. και όχι $36 εκατ. όπως αρχικά αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα.

[via]

Loading