Samsung BRITECELL: Οι νέοι αισθητήρες κάμερας για τις μελλοντικές συσκευές της εταιρείας

samsung-galaxy-britecell

Η Samsung αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον νέο αισθητήρα κάμερας BRITECELL που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές συσκευές της εταιρείας, με στόχο να προσφέρει υψηλότερη ανάλυση, βελτιωμένη επίδοσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μικρότερο μέγεθος για το camera module.

Το σχέδιο της περιλαμβάνει την αντικατάσταση των πράσινων pixels με λευκά, επειδή για τα πρώτα απαιτείται η τοποθέτηση ενός φίλτρου που μπλοκάρει το φως. Με την αντικατάσταση τους από λευκά συνεπάγεται μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός από τον αισθητήρα και ουσιαστικά μιλάμε για ένα πλέγμα από κόκκινα, μπλε και λευκά pixels (RBW).

Οι αισθητήρες Samsung BRITCELL θα διαθέτουν pixels μεγέθους 1μm με ανάλυση 20MP, αλλά το camera module θα είναι μικρότερο από τα σημερινά των 16MP που διαθέτουν pixels με μέγεθος 1.12μm. Ταυτόχρονα, η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό θα είναι μεγαλύτερη λόγω της απουσίας του φίλτρου που προαναφέρθηκε για τα πράσινα pixels.

Τέλος, ο αισθητήρας θα προσφέρει βελτιωμένη λειτουργία HDR και τεχνολογία PDAF (phase detection autofocus) για ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση.

[via]

Loading