Samsung C-Lab: Καλιμπράρισμα τηλεόρασης από το smartphone και φορητή συσκευή αποθήκευσης οξυγόνου [CES 2021]

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει έργα του προγράμματος C-Lab Inside και νεοφυείς επιχειρήσεις του προγράμματος C-Lab Outside στη CES 2021 (11 ως 14 Ιανουαρίου). Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν τέσσερα συναρπαστικά έργα του C-Lab Inside, του προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που τρέχει η Samsung εντός του δικτύου της. Ακόμα, θα παρουσιαστούν και δεκαεπτά νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το C-Lab Outside, το πρόγραμμα επιτάχυνσης της ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων της Samsung.

Δεδομένης της έλλειψης ευκαιριών που είχαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν σε κλαδικές εκθέσεις εν μέσω της πανδημίας το 2020, η Samsung υποστηρίζει την εικονική συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων στη φετινή CES, για να τους βοηθήσει να προσελκύσουν πιθανούς επενδυτές και αγοραστές. Επίσης, στη CES συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τη Samsung σε συνεργασία με το «Daegu Center for Creative Economy & Innovation» και το «Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation».

C-Lab Inside: Τέσσερα έργα που απευθύνονται σε εξατομικευμένους τρόπους ζωής

Το C-Lab Inside, που ξεκίνησε το 2012, είναι ένα εσωτερικό πρόγραμμα ανάπτυξης ιδεών που ενθαρρύνει και καλλιεργεί καινοτόμες ιδέες στελεχών της Samsung. Αυτή θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που το C-Lab συμμετέχει στη CES. Τα έργα του C-Lab Inside που θα παρουσιαστούν φέτος, επικεντρώνονται σε εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν διαφορετικούς τρόπους ζωής. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα αξιολογηθεί η εμπορικότητα αυτών των προϊόντων και η ανταπόκριση των πελατών, ώστε να βελτιωθούν και να προωθηθούν περαιτέρω.

Τα τέσσερα έργα του C-Lab Inside είναι:

  • EZCal, εφαρμογή αυτόματης βαθμονόμησης της ποιότητας της τηλεοπτικής εικόνας για ποιότητα κινηματογραφικού επιπέδου.
  • Air Pocket, φορητή συσκευή αποθήκευσης οξυγόνου.
  • Scan&Dive, IoT συσκευή & λύση για ταξινόμηση υφασμάτων και πρόταση βέλτιστης φροντίδας.
  • Food&Sommelier, υπηρεσία για την εύρεση του βέλτιστου συνδυασμού γευμάτων με κρασιά.
3-air-pocket-portable-oxygen-storage-device.jpg

C-Lab Outside: 17 νεοφυείς επιχειρήσεις, με αντικείμενα από την τεχνητή νοημοσύνη ως τη φροντίδα υγείας και τη διασκέδαση, είναι έτοιμες για την παγκόσμια αγορά

Το C-Lab Outside δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων, που έχει στόχο να ενεργοποιήσει το αντίστοιχο οικοσύστημα στη Νότια Κορέα. Περιλαμβάνει, επίσης, τοπικά προγράμματα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων από το «Daegu Center» και το «Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation».

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφονται στα προγράμματα του C-Lab Outside έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό και χώρους εργασίας, λαμβάνουν καθοδήγηση από υπαλλήλους της Samsung κι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις IT και επενδυτικά προγράμματα για τη λήψη οικονομικής στήριξης.

Δεκαεπτά νεοφυείς επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το περασμένο έτος θα συμμετάσχουν στη CES 2021. Οι καινοτομίες που θα παρουσιάσουν οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

  • Ανωνυμοποίηση προσωπικών πληροφοριών βάσει λειτουργιών AI από την Deeping Source.
  • Δημιουργία ρεαλιστικών avatar μέσω 3D σάρωσης και λύση δημιουργίας περιεχομένου VR/AR από τη Flux Planet.
  • Συσκευή διαχείρισης ανάπτυξης για παιδιά από τη Magpie Tech.
  • Δημιουργία σχεδίου μόδας χρησιμοποιώντας εικόνα AI από την Designovel.

Με στόχο τη παγκόσμια αγορά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του C-Lab Outside θα ξεκινήσουν από τη CES 2021, όπου θα συναντήσουν επενδυτές και αγοραστές από όλον τον κόσμο, για να διερευνήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

1-ces-c-lab-kv.jpg

Τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από το C-Lab Inside τιμήθηκαν για την καινοτομία τους στη CES 2021

Από το 2015, η Samsung Electronics υποστηρίζει έργα του C-Lab Inside με υψηλό δυναμικό στην πορεία τους να μετατραπούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Τρεις από αυτές, οι Luple, Bluefeel και Pixelro, θα περιμένουν συνεργάτες και καταναλωτές από όλον τον κόσμο στη CES 2021.

Η CTA (The Consumer Technology Association), αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του προγράμματος ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων της Samsung, έχει επιλέξει τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις από το C-Lab Inside και θα τις τιμήσει στη CES 2021 για τις καινοτομίες τους στον τομέα της υγείας και ευεξίας.

Οι βραβευμένες επιχειρήσεις είναι:

  • Η Luple, που έχει αναπτύξει μια φορητή τεχνητή συσκευή ηλιακού φωτός.
  • Η Breathings, που έχει κατασκευάσει μια IoT συσκευή για τη διαχείριση του αναπνευστικού συστήματος.
  • Η Linkface, η οποία έχει διακριθεί για δύο συνεχή χρόνια, τώρα αναγνωρίζεται για τη συσκευή λαιμού που παρακολουθεί τα βιολογικά σήματα σχετικά με την αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το 2018 ότι θα επιταχύνει την ανάπτυξη 300 κορεάτικων νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του C-Lab Outside και 200 έργων μέσω του C-Lab Inside για τα επόμενα 5 χρόνια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading