Η Samsung ετοιμάζει τον πρώτο 8-core mobile επεξεργαστή και θα τον παρουσιάσει στις 17 Φεβρουαρίου!

ARM big.LITTLE

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που είδαμε τον επόμενης γενιάς quad-core επεξεργαστή της Samsung με κωδική ονομασία "Adonis", ο οποίος λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy S IV, αλλά όλα δείχνουν ότι η εταιρεία θα είναι η πρώτη που θα ασχοληθεί με την κατασκευή 8-core mobile επεξεργαστή (4 + 4 για την ακρίβεια) και θα τον παρουσιάσει στις 17 Φεβρουαρίου 2013 στην έκθεση International Solid State Circuits.

Η αρχιτεκτονική ακολουθεί τον σχεδιασμό big.LITTLE της ARM, δηλαδή συνδυασμό quad-core ARM Cortex A7 με κάθε πυρήνα χρονισμένο στο 1.2GHz και quad-core ARM Cortex A15 με κάθε πυρήνα χρονισμένο στο 1.8GHz.

Ο πρώτος quad-core επεξεργαστής (A7) είναι υπεύθυνος για τις απλές λειτουργίες των εφαρμογών, ενώ ο δεύτερος (A15) ενεργοποιείται όταν υπάρχει ανάγκη για υψηλή απόδοση (π.χ. HD video games, videos κλπ.), με την επιλογή να γίνεται θεωρητικά αυτόματα μέσω κατάλληλου λογισμικού και συνολικά να εξοικονομείται έως και 70% χρόνου ζωής της μπαταρίας!

Αν η παρουσίαση γίνει το Φεβρουάριο, τότε πιθανότατα θα τον δούμε στο Samsung Galaxy Note III ή σε κάποια άλλη συσκευή προς το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

[via Engadget]

Loading