Η εξαγορά της ARM από την Nvidia ίσως δεν ολοκληρωθεί λόγω αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έσκασε η βόμβα από την Nvidia για την εξαγορά της ARM με $40 δισ., μια κίνηση που σαφέστατα αλλάζει ριζικά το τοπίο στη βιομηχανία των ημιαγωγών και ισχυροποιεί σημαντικά τη θέση της εταιρείας σε αυτήν. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς περί ανταγωνισμού στον κόσμο για να ολοκληρωθεί και επίσημα, ενώ τελευταία ακούγεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτεται να μην δώσει το πράσινο φως.

Ο λόγος δεν αφορά απαραίτητα την διαταραχή που θα προέλθει στη βιομηχανία των ημιαγωγών, μιας και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν σχετικές άδειες χρήσης της αρχιτεκτονικής της ARM για την ανάπτυξη των δικών τους επεξεργαστών (CPUs και GPUs), όπως για παράδειγμα οι Qualcomm, Samsung και MediaTek. Το Ηνωμένο Βασίλειο θέτει ως λόγο απόρριψης την προστασία της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, οι αρχές της χώρας θεωρούν πως η τεχνολογία της ARM είναι “εθνικός θησαυρός”, αν και ανήκει στην Ιαπωνική SoftBank από το 2016, και δεν βλέπουν με καλό μάτι τη μετάβαση σε μια Αμερικανική εταιρεία. Με δεδομένες τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, αυτή η δικαιολογία μοιάζει παράλογη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Από την πλευρά της, η SoftBank θέλει να προχωρήσει η πώληση της ARM και σε περίπτωση που “στραβώσει” η κατάσταση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε είσοδο της ARM στο Χρηματιστήριο προκειμένου να ολοκληρώσει την πώληση στην Nvidia με έμμεσο τρόπο, αν και δεν θα πιάσει τα συμφωνηθέντα χρήματα.

*Ακολουθήστε τοTechgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading