ARM

Επίσημο: Η Nvidia εξαγόρασε την ARM έναντι $40 δισ.!

Η βόμβα έσκασε και το τοπίο στη βιομηχανία των επεξεργαστών αλλάζει δραματικά, καθώς η ARM περνά πλέον στα χέρια της Nvidia! Η τελευταία ήρθε σε συμφωνία με τη SoftBank με ένα ποσό που φτάνει τα $40 δισεκατομμύρια.

Η συμφωνία αυτή ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της Nvidia στο mobile computing και η εταιρεία σκοπεύει να φέρει τη δική της τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορες κατηγορίες συσκευών, από smartphones και PCs μέχρι αυτόνομα οχήματα. Από την άλλη, η ARM θα διατηρήσει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης έχοντας πρόσβαση σε όλες τις τεχνολογίες της Nvidia, ενώ θα στηθεί και ένας νέος υπερυπολογιστής στα γραφεία της ARM στο Cambridge ως επισφράγιση της συμφωνίας των δύο εταιρειών.

Όπως δήλωσε ο κ. Jensen Huang, CEO της Nvidia,

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η πιο ισχυρή τεχνολογία της εποχή μας και έχει εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία στον τομέα του προγραμματισμού. Στα χρόνια που έρχονται, θα υπάρξουν τρισεκατομμύρια υπολογιστές με Τεχνητή Νοημοσύνη που θα δημιουργήσουν ένα νέο Internet of Things χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από αυτό που ζούμε σήμερα. Η ένωση μας με την ARM θα δημιουργήσει μια εταιρεία που θα κατέχει ισχυρή θέση σε αυτήν την νέα εποχή για το AI.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τις αρχιτεκτονικές της ARM για τα mobile chipsets τους, η Nvidia ξεκαθαρίζει ότι θα διατηρηθεί το υπάρχον μοντέλο συνεργασίας (open-licensing) και μάλιστα οι συνεργάτες θα μπορούν μελλοντικά να εκμεταλλευτούν και την τεχνογνωσία της Nvidia στον τομέα των επεξεργαστών γραφικών. Αναμένουμε, λοιπόν, τρομερές βελτιώσεις στις επιδόσεις των γραφικών των φορητών συσκευών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία μεταξύ Nvidia και SoftBank (σε αυτήν ανήκει η ARM) έχει εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών, ωστόσο, η οριστική ολοκλήρωση της αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες εάν και εφόσον εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα.

[Nvidia]

Loading