Nvidia GeForce NOW: Υποστηρίζει πλέον και τα Macs με επεξεργαστές M1

Η Nvidia συνεχίζει να βελτιώνει την συνδρομητική υπηρεσία GeForce NOW που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υπολογιστή να τρέχει παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων (σε hardware) και αυτή τη φορά ανακοινώνει πως η πλατφόρμα υποστηρίζει και τα Mac με επεξεργαστές Apple Silicon (M1).

Συγκεκριμένα, η έκδοση Nvidia GeForce NOW 2.0.40 επιτρέπει στους κατόχους M1 Macs να παίζουν κορυφαία παιχνίδια που συνήθως προσφέρονται για Windows PCs και παιχνιδοκονσόλες σε κορυφαία ποιότητα, αρκεί να έχουν μια αρκετά καλή σύνδεση στο Internet για να streamάρουν τα παιχνίδια από τους servers της εταιρείας με πρόσβαση σε κάρτα γραφικών GeForce RTX 3080.

Παρά την τρομερή βελτίωση που έχει δει το hardware της Apple για τον τομέα του gaming, η πλειοψηφία των developers δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το γράψιμο των games στο Metal graphics API της εταιρείας και εξακολουθούν να προτιμούν τα πιο διαδεδομένα OpenGL, Vulkan και DirectX.

Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις Mac έχουν εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες και με την Apple να προσφέρει ακόμη πιο προηγμένες λύσεις, η λογική λέει πως στο κοντινό μέλλον θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα AAA games με native υποστήριξη για τα Mac. Μέχρι να συμβεί αυτό, η υπηρεσία Nvidia GeForce NOW είναι μια πολύ αξιόλογη λύση.

[Nvidia]

Loading