Nvidia GeForce Now: Διπλασιασμός στη συνδρομή της game streaming υπηρεσίας

Η game streaming υπηρεσία Nvidia GeForce Now έκλεισε έναν χρόνο ζωής με διάφορα σκαμπανεβάσματα, όχι τόσο σε θέματα απόδοσης και ευχρηστίας, αλλά κυρίως λόγω της απόσυρσης πολλών τίτλων από τις εταιρείες διότι δεν έχει αποφασιστεί ένα γενικό πλαίσιο αποζημίωσης για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Παρά τα εμπόδια, το GeForce Now εξελίχθηκε πολύ μέσα σε αυτούς τους μήνες γεμίζοντας διαρκώς τη βιβλιοθήκη των υποστηριζόμενων παιχνιδιών και κοντεύει να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χρήστες, ενώ και οι κριτικές των gamers είναι ιδιαίτερα θετικές για τις λύσεις που προσφέρει. Ήρθε η ώρα, όμως, να αλλάξει και την τιμολογιακή πολιτική και αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο.

Η Nvidia ανακοίνωσε διπλασιασμό (σχεδόν) της τιμής για τη μηνιαία συνδρομή, από €5.49 / μήνα σε €9.99 / μήνα για όσους επιλέξουν το Priority Tier, το οποίο προσφέρει πρόσβαση στους servers κατά προτεραιότητα, εκτεταμένα gaming sessions και ενεργοποίηση της τεχνολογίας RTX (Ray Tracing) για τα γραφικά. Η δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία εξακολουθεί να σου δίνει πρόσβαση μόνο για 1 ώρα gaming σε κάθε σύνδεση χωρίς RTX (προφανώς μπορείς να μπαινοβγαίνεις κάθε μία ώρα, αλλά σε ώρες αιχμής ίσως χρειαστεί να περιμένεις κάποιο διάστημα για να μπεις στον server).

Να σημειωθεί, όμως, ότι όσοι είχαν πραγματοποιήσει και διατηρήσει τη συνδρομή Founders μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα €5.49/μήνα για το Priority Tier για πάντα. Αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα σταματήσουν να πληρώνουν, καθώς αν χάσουν έστω και μία δόση, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν νέα συνδρομή με τις καινούργιες χρεώσεις.

Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία, η Nvidia λανσάρει την έκδοση 2.0.28 που φέρνει και την τεχνολογία V-Sync για συγχρονισμό των frame rates στον server στα 60fps, ούτως ώστε να ισοφαρίζει τον ρυθμό της οθόνης για ακόμα καλύτερη απόδοση χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Επίσης, η εταιρεία εργάζεται επάνω σε αλλαγές για preloading των παιχνιδιών προκειμένου να να μειωθεί ο χρόνος φόρτωσης σχεδόν στο μισό, ενώ ετοιμάζει και νέους servers για ακόμα καλύτερη υποστήριξη σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, υπόσχεται προσθήκη νέων τίτλων με μεγαλύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το 2020. Ενδεικτικά πέρυσι βλέπαμε σχεδόν 10 νέα παιχνίδια κάθε εβδομάδα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading