Samsung DeX: Η βάση που μετατρέπει τα Galaxy S8/S8+ σε desktop [Video]

[Δ.Τ.]

Η Samsung ανακοίνωσε το Samsung DeX, το οποίο σχεδιάστηκε για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εν κινήσει επαγγελματιών, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να μεταφέρουν πολλές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές. Συμβατό με το Galaxy S8, το Samsung DeX προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή του desktop, η οποία είναι βασισμένη στο Android. Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε εφαρμογές, να επεξεργάζονται έγγραφα, να περιηγούνται στο διαδίκτυο, να παρακολουθούν βίντεο, να απαντούν σε μηνύματα και πολλά άλλα, απευθείας από το smartphone τους σε μια μεγαλύτερη οθόνη, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Το Samsung DeX προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον παραγωγικότητας. Το ριζικά επανασχεδιασμένο Android UI έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να χρησιμοποιείται με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Επίσης, περιλαμβάνει πολλαπλά παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, αναδυόμενα μενού, καθώς και μια desktop έκδοση του προγράμματος περιήγησης στο internet. Οι σημαντικές συνεργασίες με τη Microsoft και την Adobe επιτρέπουν τη συμβατότητα του Samsung DeX με τις mobile εφαρμογές των Microsoft Office και Adobe, συμπεριλαμβανομένου του mobile Adobe Acrobat Reader και του Lightroom Mobile, προσφέροντας λειτουργικότητα που προσομοιάζει σε αυτή του desktop και ένα περιβάλλον χρήσης που έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμο σε smartphone.

Επιπρόσθετα, για τους επαγγελματίες και τους οργανισμούς που χρειάζονται πρόσβαση σε εφαρμογές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα των Windows, το Samsung DeX επιτρέπει στους χρήστες την απομακρυσμένη και ασφαλή πρόσβαση σε εικονικές επιφάνειες εργασίας μέσω λύσεων συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των Citrix, VMware και Amazon Web Services.

Προκειμένου να ξεκινήσουν την εργασία τους, οι χρήστες απλώς τοποθετούν το Samsung smartphone τους στο DeX Station, το οποίο συνδέει το smartphone σε μια οθόνη υπολογιστή συμβατή με HDMI. Παράλληλα, συνδέεται και με οποιαδήποτε συσκευή πληκτρολογίου και ποντικιού, που υποστηρίζει σύνδεση με Bluetooth, USB ή RF.

Όπως δήλωσε ο Injong Rhee, CTO του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics,

"Το smartphone έχει γίνει το κεντρικό σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο επαγγελματία εν κινήσει κι αυτό σημαίνει πως, όταν ο ίδιος βρίσκεται στη μέση μιας παρουσίασης ή επεξεργάζεται έγγραφα από απόσταση, μπορεί να εργαστεί αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone του. Αναπτύξαμε το Samsung DeX, έχοντας κατά νου τον σύγχρονο απαιτητικό επαγγελματία που βρίσκεται εν κινήσει, με σκοπό να προσφέρουμε άνετη και ευέλικτη εμπειρία desktop. Η συνεργασία μας με σημαντικούς εταίρους, όπως η Adobe και η Microsoft ήταν απαραίτητη για την ανάπτυξη του Samsung DeX, καθώς μοιράζονται το όραμά μας για άριστη παραγωγικότητα εν κινήσει. Με το Samsung DeX, οι επαγγελματίες μπορούν να είναι σίγουροι ότι το smartphone και τα δεδομένα τους προστατεύονται από την πλατφόρμα ασφάλειας Samsung Knox, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο smartphone."

Ενώ συνδέεται με το DeX Station, το smartphone είναι προστατευμένο από την πλατφόρμα ασφάλειας Samsung Knox. Για επιπρόσθετη ασφάλεια, τα mobile δεδομένα του χρήστη δεν μεταφέρονται από τη συσκευή στο desktop.

To Dex Station παρέχει τη συνδεσιμότητα που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων δύο USB 2.0, Ethernet, USB type-C power-in και έναν ανεμιστήρα ψύξης. Επιπλέον, το DeX Station διαθέτει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Adaptive Fast Charging (AFC) για να φορτίζει το Samsung smartphone γρήγορα, ενώ είναι συνδεδεμένο. To DeX Station θα είναι ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Galaxy S8 και θα πωλείται ξεχωριστά.

Loading