Ο τζόγος είναι κακό πράγμα και αν χρωστάς τότε γίνεται ακόμη χειρότερο, επομένως, η στροφή στην κλοπή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες στις οποίες καταφεύγουν οι παγιδευμένοι τζογαδόροι. Ένας από αυτούς παραλίγο να καταφέρει να ρεφάρει το χρέος του χάριν στη δουλειά του στη Samsung.

Ο Lee (μόνο αυτό το σπάνιο όνομα βγήκε στη δημοσιότητα) είναι ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα που έπιασε δουλειά στη Samsung το 2010 και από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 είχε καταφέρει να κλέψει περισσότερα από 8.000 smartphones της εταιρείας χρησιμοποιώντας το αναπηρικό καροτσάκι του για να ξεπερνά τα σημεία ελέγχου.

Η Samsung κατάφερε να διαπιστώσει τις απώλειες όταν άρχισε να βλέπει ενεργοποιήσεις συσκευών της στο Βιετνάμ, οι οποίες, όμως, δεν είχαν περάσει από τη σχετική διαδικασία για να κριθούν κατάλληλες για πώληση. Μετά από σχετική έρευνα, η εταιρεία αναγνώρισε τον Lee ως υπαίτιο των απωλειών, ο οποίος μάλιστα είχε καταφέρει να πουλήσει τις κλεμμένες συσκευές έναντι 800 εκατομμυρίων Κορεάτικων won ή περίπου €630.000.

Παρά τις προσπάθειες του και τη συλλογή αυτού του σεβαστού ποσού, το χρέος του Lee στον τζόγο δεν καλύφθηκε, αφού είχε φτάσει τα 900 εκατ. won.

[via]

Advertisements