Samsung Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G: Τα νέα Awesome smartphone της Samsung

Για μια ακόμη χρονιά, η Samsung μένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει τεχνολογίες και τεχνικά χαρακτηριστικά των flagship σειρών της σε πιο οικονομικές συσκευές, με τη σειρά Samsung Galaxy A να ενισχύεται με νέα μοντέλα που ήδη κερδίζουν την προσοχή των καταναλωτών χάρη στην εμφάνιση και τις δυνατότητές τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G, δύο smartphones που θέτουν υποψηφιότητα για τα best-sellers της χρονιάς!

samsung-galaxy-a53-a33-native-1.jpg

Ανανεωμένος σχεδιασμός

Τα νέα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G έρχονται με ανανεωμένο σχεδιασμό που αναδεικνύει την ομορφιά της απλότητας. Με λεπτό συμμετρικό σώμα, μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη και άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή για το camera module, το οποίο συγχωνεύεται άψογα με το πίσω μέρος για να δημιουργήσει ένα διακριτικό σχήμα.

Ως λύσεις για όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσε η Samsung να μην προσφέρει επιλογές για τις αποχρώσεις τους. Εκτός από την κλασική λευκή και μαύρη απόχρωση, οι φρέσκιες προτάσεις της εταιρείας είναι το Awesome blue και το Awesome peach χρώμα που κλέβουν τις εντυπώσεις. Επιπλέον, η κατασκευή τους είναι πιστοποιημένη με IP67* για προστασία από νερό και σκόνη, επομένως, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου.

samsung-galaxy-a53-a33-native-2.jpg

Εκπληκτικές οθόνες

Αμφότερα διαθέτουν οθόνες Super AMOLED ανάλυσης FHD+ (2400 x 1080) και υψηλής φωτεινότητας για να απολαμβάνεις κρυστάλλινη εικόνα με ολοζώντανα χρώματα ακόμα και στο έντονο φως της ημέρας. Στο Galaxy A53 5G έχει τοποθετηθεί panel 6.5’’ Infinity-O (οπή για την εμπρόσθια κάμερα) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz που σου προσφέρει μια τρομερά ομαλή εμπειρία θέασης όταν περιηγείσαι στα κοινωνικά δίκτυα, στο Internet και στο περιβάλλον χρήσης. Από την άλλη, στο Galaxy A33 5G βρίσκουμε panel 6.4’’ Infinity-U (σχήμα σταγόνας για την εμπρόσθια κάμερα) με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό ανανέωσης εικόνας στα 90Hz.

Η Samsung έχει προσθέσει επικάλυψη Gorilla Glass 5 για να αντέχουν οι οθόνες στις προκλήσεις της καθημερινότητας από μικροχτυπήματα και γρατζουνιές, ενώ τα μικρά περιθώρια (bezels) από το υπόλοιπο σώμα σε συνδυασμό με τον στερεοφωνικό ήχο (Dolby Atmos) καθιστούν τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G ιδανικά για να απολαμβάνεις μια καθηλωτική εμπειρία διασκέδασης, είτε πρόκειται για ταινίες και videos, είτε για τα αγαπημένα mobile games.

samsung-galaxy-a53-a33-native.jpg

Υψηλή απόδοση και μεγάλη αυτονομία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς Galaxy A, η Samsung τοποθετεί επεξεργαστή Exynos 1280 κατασκευασμένο σε κλίμακα 5nm. Το νέο SoC της εταιρείας προσφέρει στον χρήστη μια octa-core CPU υψηλών επιδόσεων που σε συνδυασμό με τα 6GB μνήμης RAM και τα 128GB αποθηκευτικού χώρου καλύπτει κάθε ανάγκη. Τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G λειτουργούν ταχύτατα και απρόσκοπτα σε όλα τα σενάρια χρήσης χωρίς να υπερθερμαίνονται, ενώ παράλληλα η ενεργειακή κατανάλωση είναι ιδιαίτερα οικονομική για να απολαμβάνεις περισσότερες ώρες το smartphone σου χωρίς να αναζητάς τον φορτιστή.

Αμφότερα διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh ικανή να αντέξει για 2 ημέρες φυσιολογικής χρήσης χωρίς φόρτιση, ενώ υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση σε ισχύ έως 25W για 0-50% μέσα σε περίπου 30 λεπτά. Όπως υποδηλώνεται από τα ονόματα τους υποστηρίζουν τα σύγχρονα δίκτυα 5G, ενώ αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη της τεχνολογίας RAM Plus για επέκταση της μνήμης RAM και η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας microSD έως 1TB.

samsung-galaxy-a53-a33-native-3.jpg

Απαθανάτισε κάθε στιγμή

Οι κάμερες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για να ξεχωρίσει ένα smartphone. Τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G όχι μόνο διαθέτουν ισχυρές κάμερες, αλλά δανείζονται σπουδαίες λειτουργίες από τις flagship σειρές της Samsung.

Συγκεκριμένα, το Galaxy A53 5G έρχεται με τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος που περιλαμβάνει κύριο αισθητήρα 64MP f/1.8 με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και τεχνολογία VDIS για απίστευτα σταθερές και ζωηρές λήψεις φωτογραφιών και videos. Συνοδεύεται από αισθητήρα 12MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό και δύο αισθητήρες 5MP f/2.4 για ενίσχυση του bokeh effect στα πορτραίτα και τις πολύ κοντινές macro λήψεις. Για τους λάτρεις των selfies, η selfie κάμερα 32MP f/2.2 αποτελεί εγγύηση για ονειρεμένα πονταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας τηλεδιασκέψεις.

Από την άλλη, το Galaxy A33 5G διαθέτει παρόμοια διάταξη στο πίσω μέρος με κύριο αισθητήρα 44MP f/1.8 OIS + VDIS, δεύτερο αισθητήρα 8MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό, τρίτο αισθητήρα 5MP f/2.4 για λήψεις macro και τέταρτο αισθητήρα 2MP f/2.4 για το bokeh effect. Στην πρόσοψη έχει τοποθετηθεί αισθητήρας 13MP f/2.2 για ποιοτικές selfies.

Χάριν στην ισχύ του νέου επεξεργαστή Exynos 1280 SoC, τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G προσφέρουν στον χρήστη πληθώρα λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης που αφορούν την κάμερα. Για παράδειγμα, το ενισχυμένο Night mode μπορεί να συνδυάσει έως 12 καρέ για να δημιουργήσει μια τελική καθαρή φωτογραφία ακόμα και σε αρκετά δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Επίσης, κατά τη διάρκεια λήψης video σε χαμηλό φωτισμό, η κάμερα προσαρμόζει αυτόματα τον ρυθμό των καρέ (frame rate) για να βλέπουμε ένα πολύ πιο φωτεινό video.

Ακόμη, το ανανεωμένο Portrait mode αντιλαμβάνεται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια το βάθος πεδίου και το περίγραμμα του επίκεντρο στο κάδρο του χρήστη, ενώ το Fun mode επεκτείνεται και στον υπερευρυγώνιο φακό για να διανθίζεις τις φωτογραφίες και τα videos σου με φίλτρα από το Snapchat. Αν, πάλι, θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα παλαιότερων φωτογραφιών μπορείς να εκμεταλλευτείς το εργαλείο Photo Remaster, ενώ το Object eraser θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις από τις φωτογραφίες σου οτιδήποτε χαλά την ανάμνηση σου.

samsung-galaxy-a53-a33-native-4.jpg

Ασφάλεια και Διασύνδεση

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και αρχείων του χρήστη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο παράγοντα για τη Samsung. Γι’ αυτό και τα νέα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G προστατεύονται από τo Samsung Knox που καλύπτει πλήρως τις συσκευές τόσο στο background, όσο και με εμφανείς στον χρήστη επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείς να αποθηκεύεις φωτογραφίες, videos, σημειώσεις, αρχεία κλπ. σε έναν κρυπτογραφημένο χώρο όπου έχεις πρόσβαση μόνο εσύ.

Τα δύο νέα smartphones της σειράς Samsung Galaxy A επικοινωνούν απρόσκοπτα και συνεργάζονται άψογα με τα υπόλοιπα προϊόντα του οικοσυστήματος Samsung Galaxy, όπως ακουστικά, smartwatch και tablets, ενώ με τη βοήθεια της λειτουργίας Link to Windows έχεις την δυνατότητα να μεταφέρεις πανεύκολα αρχεία από το smartphone στον υπολογιστή, καθώς και να απαντάς σε κλήσεις απευθείας από το PC σου.

samsung-galaxy-a53-a33-native-5.jpg

Επίσημη υποστήριξη για πολλά χρόνια

Η Samsung δεσμεύεται πως όσοι επιλέξουν τα Galaxy A53 5G και Galaxy A33 5G θα καλυφθούν πλήρως από την νέα πολιτική της εταιρείας σχετικά με την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος και τις αναβαθμίσεις ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπόσχεται πως θα λάβουν έως 4 εκδόσεις του Android OS και patches ασφαλείας για τουλάχιστον 5 χρόνια, άρα θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς άνετα για πολλά χρόνια χωρίς να ανησυχείς για θέματα ασφαλείας και συμβατότητας. Να σημειωθεί, επίσης, πως η Samsung προσφέρει 2 μήνες** δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία YouTube Premium, αλλά και 100GB cloud αποθηκευτικό χώρο στην υπηρεσία OneDrive*** για 6 μήνες.

* Τα Galaxy A53 5G και Α33 έχουν πιστοποίηση IP67. Οι δοκιμές έγιναν σε γλυκό νερό, σε βάθος έως 1 μέτρο, έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για την παραλία, χρήση σε πισίνα και νερό με σαπουνάδα. Ασφαλές μόνο σε χαμηλή πίεση νερού. Η υψηλή πίεση νερού, όπως το νερό της βρύσης ή το ντους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή.

** Ισχύει για νέους πελάτες YouTube Premium, YouTube Music Premium και Μουσικής Google Play. Όροι & Προϋποθέσεις εδώ: https://www.samsung.com/gr/offer/galaxy-youtube-premium-2022/

*** Η προσφορά ισχύει από 25.03.2022-31.01.2023 μόνο για αγορές Galaxy Α53 και Α33 για καταναλωτές που δεν έχουν συνδρομή Microsoft 365 ή One Drive τις τελευταίες 90 ημέρες. Μετά το πέρας του εξαμήνου, η συνδρομή μετατρέπεται σε μηνιαία συνδρομή επί πληρωμή σύμφωνα με τους Όρους του Google Play, εκτός εάν γίνει ακύρωση έγκαιρα. Βλ. https://www.microsoft.com/onedrive-samsung-offer

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

Loading