Samsung Galaxy Fold 2: Μεγάλη διαρροή για τις οθόνες αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές

Το πρώτο βήμα, έστω και με πολλά προβλήματα, έγινε πέρυσι με το Samsung Galaxy Fold. Στη συνέχεια ακολούθησε με μια διαφορετική φιλοσοφία το Samsung Galaxy Z Flip και τώρα σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για το δεύτερης γενιάς Galaxy Fold.

Δεδομένης της πρώτερης εμπειρίας και του feedback που έλαβε από τους χρήστες, η Samsung λογικά θα έχει διορθώσει αρκετά από τα λάθη της πρώτης γενιάς και ευελπιστούμε ότι στο Samsung Galaxy Fold 2 θα γίνουν σημαντικά άλματα εξέλιξης για την κατηγορία των foldables. Αν αποδειχθούν αληθινά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις οθόνες που διέρρευσαν σήμερα από τον Ross Young, ιδρυτή και CEO της Display Supply Chain Consultants, τότε το Galaxy Fold 2 θα είναι ένα σημείο αναφοράς για το 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Young, η κύρια εσωτερική εύκαμπτη οθόνη OLED θα έχει μέγεθος 7.59’’ σε πλήρη έκταση και θα περιλαμβάνει LPTO υπόστρωμα, το Ultra Thin Glass που είδαμε στο Galaxy Z Flip και φυσικά πλαστική επικάλυψη για προστασία. Η ανάλυση της θα είναι 2213 x 1689, άρα ελαφρώς πιο υψηλή με 372ppi, ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας 120Hz και θα διαθέτει οπή για τη selfie κάμερα αντί για notch. Επίσης, θα υποστηρίζει γραφίδα S Pen.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, αφορά την εξωτερική οθόνη. Η Samsung λέγεται ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα της μικρής οθόνης 4.6’’ που είδαμε στο πρώτης γενιάς Galaxy Fold και αντ’ αυτής να τοποθετήσει μία 6.23’’ LTPS LCD ανάλυσης 2267 x 819 με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz, επίσης με οπή για τη φιλοξενία αισθητήρα κάμερας. Σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη η επιλογή LCD panel από τη Samsung.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο Ben Geskin, ένας από τους πιο έγκυρους leaksters στο Twitter, δημιούργησε το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί για να έχουμε μια πιθανή εικόνα από το Samsung Galaxy Fold 2. Αν θα βγουν αληθινά όλα αυτά, θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

samsung-galaxy-fold-2-sketch.jpg

[via]

Loading