Samsung Galaxy S20: Πόσο χώρο καταλαμβάνει μια λήψη 8K video;

Τα νέα Samsung Galaxy S20 είναι από τα πρώτα smartphones της αγοράς με δυνατότητα λήψης 8K video στα 24fps. Ποιο είναι, όμως, το τίμημα για να τραβά video σε τόσο υψηλή ανάλυση;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο θα περίμενε κανείς. Η Samsung προνοησε να χρησιμοποιήσει το HEVC codec που προσφέρει πολύ μεγάλη εξοικονόμηση στον όγκο του αρχείου και γι' αυτό, η καταγραφή ενός λεπτού 8K video καταλαμβάνει "μόλις" 600MB από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.

Οκ, προφανώς τα 600MB για κάθε λεπτό δεν το λες ακριβώς και λίγο, αλλά με μέτρο σύγκρισης τα 350MB ανά λεπτό για λήψη 4K video στο Galaxy S10+ είναι μια σημαντική βελτιωση, καθώς η ανάλυση 8K περιλαμβάνει σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό pixels.

Με μίνιμουμ αποθηκευτικό χώρο τα 128GB, θα μπορείς να παίξεις λίγο με τη λήψη σε ανάλυση 8K, αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι γιατί την ώρα ο αποθηκευτικός χώρος, όσο η μη πρόσβαση σε οθόνη ή τηλεόραση 8K για να τα δεις. Να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει περιορισμός στα 5 λεπτά συνεχόμενης λήψης και στις δύο εκδόσεις (Snapdragon και Exynos).

[via]

Loading