Samsung Galaxy S21: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε One UI 4.0 / Android 12

Ευχάριστα τα νέα για τους κατόχους συσκευών της σειράς Samsung Galaxy S21, καθώς η Samsung ανακοίνωσε πως ξεκινά από σήμερα σταδιακά το παγκόσμιο λανσάρισμα του νέου περιβάλλοντος χρήσης One UI 4.0 που με τη σειρά βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 12.

Η beta δοκιμή του One UI 4.0 ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου για τα Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra. Η πιο εμφανής αλλαγή έχει να κάνει με την υιοθέτηση της νέας σχεδιαστικής γραμμής Material You που εισάγει η Google στο Android 12, η οποία φέρνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να αλλάζεις τη χρωματική βάση του συστήματος ανάλογα με το επιλεγμένο wallpaper και επανασχεδιασμένα widgets. Σημαντική, επίσης, η ενσωμάτωση του Privacy Dashboard για να παρακολουθείς συγκεντρωμένα ποιες εφαρμογές (και πότε) ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, αλλά και δείκτες που υποδηλώνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί η κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής σου.

One UI 4.0 / Android 12

Το λανσάρισμα αφορά στην παρούσα φάση μόνο τη σειρά Samsung Galaxy S21 και η εταιρεία αναφέρει πως σύντομα θα προστεθούν και οι άλλες σειρές της (Galaxy A, Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy Note, Galaxy S, Galaxy Tab). Πριν από μερικές ώρες, μάλιστα, είχε διαρρεύσει ένα χρονοδιάγραμμα για αναβάθμιση των Z Flip3, Z Fold3, S20, Note 20, Z Fold2 και Z Flip 5G το Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε πολύ γρήγορα από την εταιρεία.

Όπως και να ‘χει, αν είστε κάτοχος κάποιου smartphone της σειράς Samsung Galaxy S21 ρίξτε μια ματιά μήπως σας έχει έρθει το One UI 4.0 / Android 12.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading