Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review

Η πανδημία έδωσε μεγάλη ώθηση στην κατηγορία των tablets λόγω των αυξημένων αναγκών για τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, αλλά και για διασκέδαση, μιας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας που ο καθένας έχει και διαφορετικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα tablets με μεγάλη οθόνη (10 ίντσες και πάνω), παρόλα αυτά, υπάρχει κοινό και για τις πιο μικρές εκδόσεις που συνήθως κοστίζουν και αρκετά λιγότερο. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο φρέσκες προτάσεις είναι και το Samsung Galaxy Tab A7 Lite που είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε για μερικές ημέρες. Μιλάμε για μια συσκευή που κινείται τιμολογιακά στα επίπεδα των €150, επομένως, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες αναπόφευκτα προσαρμόζονται αναλόγως.

samsung-galaxy-tab-a7-lite-techgear-review-10.jpg

Samsung Galaxy Tab A7 Lite / Σχεδιασμός - Κατασκευή

Χωρίς να προσφέρει κάποια σοβαρή καινοτομία από πλευράς σχεδιασμού, το Samsung Galaxy Tab A7 Lite είναι ένα αρκετά συμμαζεμένο και πολύ ελαφρύ tablet με εμφανή bezels και μέταλλο στο πίσω μέρος, γεγονός που προσδίδει μια premium αίσθηση στα χέρια του χρήστη. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει μία τετράγωνη κάμερα στην επάνω αριστερή γωνία στο πίσω μέρος, υποδοχή USB Type-C και 3.5mm headphone jack στο κάτω μέρος, δύο ηχεία (επάνω και κάτω), power και volume buttons στη δεξιά πλευρά, και υποδοχή για κάρτα SIM στην αριστερή πλευρά. Θα θέλαμε τα κουμπιά της αριστερής πλευράς σε πιο κεντρικό σημείο στο περίγραμμα, αλλά είναι κάτι που συνηθίζει ο χρήστης με τον καιρό.

samsung-galaxy-tab-a7-lite-techgear-review-7.jpg

Samsung Galaxy Tab A7 Lite / Οθόνη

Η λέξη “Lite” δεν έχει μπει τυχαία στο όνομα της συσκευής, καθώς αντικατοπτρίζει πλήρως τις “αδυναμίες” της συσκευής σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι η οθόνη που διαθέτει TFT panel μεγέθους 8.7’’ με αρκετά χαμηλή ανάλυση (WXGA+ / 1340 x 800), μέτρια φωτεινότητα και αντίθεση, αλλά και μέτρια απόκριση στην αφή. Προσέξτε, όμως, το Samsung Galaxy Tab A7 Lite δεν απευθύνεται σε power users και στην πράξη ένας π.χ. νεαρός μαθητής δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα τόσο στη θέαση, όσο και στη γενικότερη διαχείριση. Επίσης, παρά την υποστήριξη κάρτας SIM δεν θα το λέγαμε ιδανικό για να παρακολουθείς π.χ. ταινίες όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, αλλά σε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο θα ήταν χρήσιμο για να περάσουν πιο ευχάριστα την ώρα τους τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.

Με αυτά και μ’ αυτά, η οθόνη του Samsung Galaxy Tab A7 Lite κάνει μια χαρά τη δουλειά της για να παρακολουθήσεις περιεχόμενο, να σερφάρεις στο Internet και στα social media, όπως και να παίξεις casual games όχι πολύ υψηλών απαιτήσεων λόγω των περιορισμών που θέτει το entry-level hardware της συσκευής.

samsung-galaxy-tab-a7-lite-techgear-review-5.jpg

Samsung Galaxy Tab A7 Lite / Hardware - Απόδοση

Μιας και αναφερθήκαμε στο hardware, η Samsung προτίμησε να χρησιμοποιήσει έναν octa-core επεξεργαστή MediaTek Helio P22T με επεξεργαστή γραφικών PowerVR GE8320, μόλις 3GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο (επεκτάσιμος με microSD έως 1TB), νούμερα που άμεσα σε προδιαθέτουν για τις επιδόσεις του.

Σαφέστατα το multitasking δεν πηγαίνει σφαίρα, αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν έχουμε να κάνουμε με tablet για power users. Μπορείς να έχεις ανοικτό ένα παιχνίδι, 1-2 εφαρμογές social media, τον web browser και το Spotify χωρίς να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, αλλά μέχρι εκεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι παιχνίδια όπως το Genshin Impact τρέχουν στη χαμηλότερη δυνατή ανάλυση, αλλά ένα Candy Crush Saga το παίζεις άνετα.

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, τα δύο ηχεία είναι αρκετά δυνατά και υποστηρίζεται η τεχνολογία Dolby Atmos με αρκετά καλά μπάσα όταν συνδέσεις ακουστικά. Εξαιρετική η σύνδεση και η ποιότητα του ήχου σε Bluetooth ακουστικά, σε βαθμό που σε ξαφνιάζει πολύ ευχάριστα και δικαιώνει όσους το προτιμήσουν για multimedia συσκευή.

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 11 με το περιβάλλον χρήσης One UI 3.1 χωρίς να διαθέτει όλες τις λειτουργίες που γνωρίζουμε από άλλες συσκευές της Samsung, κάτι λογικό για να μην “μπουκώνει” το tablet. Οι χρήστες θα βρουν προεγκατεστημένες εφαρμογές (Microsoft, Netflix, Facebook), όπως και το Samsung Kids mode για καλύτερο γονικό έλεγχο.

Οι περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες έχουν θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία, καθώς η μπαταρία χωρητικότητας 5100mAh βγάζει 2-3 ημέρες φυσιολογικής χρήσης, αν και όπως είναι λογικό αυτό εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης (αν βλέπεις videos για ώρες μειώνεται προφανώς αρκετά η αυτονομία). Ο φορτιστής δυστυχώς προσφέρει ισχύ μόλις 7.8W και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το βάζεις για φόρτιση το βράδυ προκειμένου να είναι έτοιμο το επόμενο πρωί.

samsung-galaxy-tab-a7-lite-techgear-review-9.jpg

Samsung Galaxy Tab A7 Lite / Κάμερες

Το Samsung Galaxy Tab A7 Lite διαθέτει κύρια κάμερα στο πίσω μέρος ανάλυσης 8MP f/2.6 με αυτόματη εστίαση και 2MP f/2.6 στην πρόσοψη για video κλήσεις. Προφανώς η χρήση ενός tablet δεν ενδείκνυται για να τραβάς φωτογραφίες και videos, αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως σε συνθήκες καλού φωτισμού μπορείς να πάρεις καλές λήψεις. Θα θέλαμε, ωστόσο, καλύτερες επιδόσεις στην εμπρόσθια κάμερα ειδικά για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το tablet για λόγους τηλεργασίας ή/και τηλεκπαίδευσης.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite / Επίλογος

Το Samsung Galaxy Tab A7 Lite απευθύνεται ξεκάθαρα σε αυτούς που αναζητούν ένα πολύ προσιτό tablet για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες των μικρών ηλικιών (ας πούμε 4-10 ετών), τόσο για τη διασκέδαση τους, όσο και για τις σχετικά μικρές απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης σε αυτή τη φάση. Ταυτόχρονα, βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα για να σερφάρει στο Internet, να περάσει την ώρα του στα social media και να παρακολουθήσει καμιά ταινία ή σειρά στα γρήγορα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading