Samsung inTouch, SmartCam και Baby Monitor, τρεις νέες WiFi κάμερες για Skype και παρακολούθηση [CES 2012]

Samsung inTouch Skype

Οι ανακοινώσεις της Samsung για τη CES 2012 ξεκινούν χαλαρά με τρεις νέες WiFi κάμερες, τις Samsung inTouch WiFi Skype, Samsung WiFi IP SmartCam και Samsung WiFi Baby Monitor, με την πρώτη να μετατρέπει οποιαδήποτε HDTV σε εργαλείο τηλεδιάσκεψης μέσω Skype και τις άλλες δύο να προορίζονται για την παρακολούθηση του χώρου και του μωρού σας αντίστοιχα, με δυνατότητα διαχείρισης από συσκευές Android ή iOS χάριν στις ανάλογες εφαρμογές!

Ας τις δούμε αναλυτικότερα:

Samsung inTouch WiFi Skype

Samsung inTouch WiFi Skype

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κάμερα 3MP (φωτογραφίζει σε ανάλυση 2408 × 1536), θυμίζει σε εμφάνιση τον αισθητήρα Microsoft Kinect, η οποία μετατρέπει μια HDTV σε εργαλείο τηλεδιάσκεψης σε ποιότητα 720p (έως 4 άτομα) και φέρνει μαζί της YouTube player και web browser.

Το σύστημα περιλαμβάνει επεξεργαστή Cortex A8 1GHz, μνήμη RAM 512MB, αποθηκευτικό χώρο 512MB, κεραία WiFi b/g/n, ενσωματωμένα μικρόφωνο και ηχεία, υποδοχή USB για σύνδεση κάμερας ή κάρτας μνήμης, υποδοχή HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση και χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένο λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread.

Samsung inTouch WiFi Skype Remote

Ακόμη, η Samsung έχει προσθέσει τηλεχειριστήριο με πληκτρολόγιο QWERTY, για την πλοήγηση στο menu, στις επαφές του Skype και την περιήγηση στον browser, ενώ υποστηρίζεται και το uploading αρχείων στο YouTube ή το Flickr.

Θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο σε τιμή $199.99 (περίπου €160).

Samsung WiFi IP SmartCam

Samsung WiFi IP SmartCam

Συνεχίζουμε με την πολύ ενδιαφέρουσα κάμερα παρακολούθησης χώρου της εταιρίας, η οποία διαθέτει αισθητήρα 1.3MP με ενσωματωμένη κεραία WiFi b/g/n και Ethernet, ιδανική για ασύρματη παρακολούθηση από οπουδήποτε, χάριν στις αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές Android και iOS.

Η εικόνα streamάρεται σε ανάλυση 640 x 480 ή 320 x 240 έως 30fps, διαθέτει υπέρυθρα λαμπάκια LED για λήψεις στο σκοτάδι, μικρόφωνο, ηχείο, αισθητήρα κίνησης, και μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα μέχρι 5 άτομα.

Τέλος, είναι δυνατή η καταγραφή video (με ήχο) και το uploading απευθείας στο YouTube, σε ιδιωτικό λογαριασμό προστατευόμενο με password, με τον χρήστη να λαμβάνει τη σχετική ειδοποίηση.

Θα κυκλοφορήσει επίσης το Μάρτιο σε τιμή $149 (περίπου €120).

Samsung WiFi Baby Monitor

Samsung WiFi Baby Monitor

Για το τέλος αφήσαμε την κάμερα παρακολούθησης για μωρά, σχεδιασμένη για εργαζόμενους (ή κοιμώμενους γονείς) και νταντάδες.

Όπως και η προηγούμενη, διαθέτει αισθητήρα 1.3MP και καταγράφει video σε ανάλυση 640 x 480 / 30fps, ο φακός μπορεί να περιστραφεί από 0 - 150 μοίρες, περιλαμβάνει υπέρυθρα φωτάκια LED για λήψεις στο σκοτάδι, μικρόφωνο, ηχείο, και είναι δυνατή η καταγραφή video και το uploading στο YouTube. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για Android και iOS.

Θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο σε τιμή $149 (περίπου €120).

**Να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές για Android και iOS είναι δωρεάν, ενώ ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά από οποιονδήποτε online υπολογιστή τις καταγραφές των παραπάνω καμερών παρακολούθησης, δημιουργώντας έναν λογαριασμό στο portal της Samsung.**

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading