Samsung: Νέες οθόνες Odyssey, ViewFinity και Smart Monitor στο CES 2023

Η Samsung παρουσιάζει στο CES 2023 τα νέα μοντέλα στις σειρές οθονών Odyssey, ViewFinity και Smart Monitor. Τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και μια σειρά από καινοτόμες δυνατότητες για όσους θέλουν να εργαστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσω της οθόνης τους.

Η Samsung καινοτομεί στην κατηγορία των οθονών ultra-wide λανσάροντας την Odyssey Neo G9, την πρώτη μεμονωμένη οθόνη στον κόσμο με διπλή ανάλυση εξαιρετικά υψηλής ευκρίνεια για καθηλωτική και ζωντανή εμπειρία χρήσης.

Odyssey Neo G9: Η πρώτη στον κόσμο Dual UHD Gaming οθόνη

Η gaming οθόνη Samsung Odyssey Neo G9 (G95NC) επιτρέπει στους gamers να βλέπουν νέα επίπεδα λεπτομέρειας με απαράμιλλο οπτικό πεδίο. Η οθόνη gaming προσφέρει, για πρώτη φορά σε οθόνη, ανάλυση 7.680×2.160 και αναλογία απεικόνισης 32:9.

Η κυρτή οθόνη 57 ιντσών 1000R χρησιμοποιεί τεχνολογία quantum mini LED με προδιαγραφές VESA Display HDR 1000, προσφέροντας ανώτερη απεικόνιση σε οποιοδήποτε περιβάλλον παιχνιδιού, από σκιές έως φωτεινές σκηνές. Η λειτουργία Matt Display μειώνει την αντανάκλαση του φωτός στην οθόνη, ελαχιστοποιώντας τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια των πιο έντονων στιγμών του παιχνιδιού.

Διαθέτει επίσης την πρώτη υποστήριξη DisplayPort 2.1 στον κόσμο, η οποία μεταφέρει δεδομένα περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την DisplayPort 1.4 που χρησιμοποιούταν προηγουμένως. Επιπλέον, το νέο DP2.1 επιτρέπει τη βιομηχανική συμπίεση ροής οθόνης (DSC) χωρίς απώλειες, μεταδίδοντας πληροφορίες χωρίς παραμόρφωση.

Το Odyssey Neo G9 υποστηρίζει επίσης ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, έτσι ώστε οι gamers να μην χάνουν τίποτα κατά τη διάρκεια γρήγορου ρυθμού παιχνιδιού.

samsung-odyssey-oled-g9.jpg

Odyssey OLED G9: Πιο φωτεινά λευκά, βαθύτερα μαύρα και σχεδόν άπειρη χρωματική αντίθεση

Το Odyssey OLED G9 (G95SC) είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Odyssey, με διπλή κυρτή οθόνη quad-HD 49" 1800R και με αναλογία 32:9. Ο φωτισμός OLED με τεχνολογία quantum dot ελέγχεται pixel με pixel, επιτρέποντας μια σχεδόν άπειρη αναλογία αντίθεσης χρωμάτων.

Η οθόνη OLED φωτίζει κάθε pixel ξεχωριστά και δεν βασίζεται σε οπίσθιο φωτισμό, επιτρέποντας αναλογία δυναμικής αντίθεσης 1.000.000:1, ενώ προσφέρει αληθινό RGB και αληθινό μαύρο χωρίς έγχρωμα φίλτρα.

Για ομαλό παιχνίδι, το Odyssey OLED G9 διαθέτει επίσης χρόνο απόκρισης 0,1 ms και ρυθμό ανανέωσης 240 Hz για την εξάλειψη της καθυστέρησης και της παράλειψης.

samsung-odyssey-oled-g9-1.jpg

Το Odyssey OLED G9 χρησιμοποιεί επίσης εφαρμογές από συνεργάτες όπως το Prime Video, το Netflix και το YouTube μέσω του Smart Hub, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν ποικίλο over-the-top περιεχόμενο χρησιμοποιώντας σύνδεση στο internet, χωρίς να χρειάζονται υπολογιστή.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με το Samsung Gaming Hub, μια πλατφόρμα ροής παιχνιδιών all-in-one που επιτρέπει στους gamers να ανακαλύπτουν και να παίζουν παιχνίδια στο cloud, από συνεργάτες όπως το Xbox και η NVIDIA GeForce Now, χωρίς να χρειάζονται κονσόλα ή να απαιτείται λήψη παιχνιδιών.

samsung-viewfinity-s9.jpg

ViewFinity S9: Έξυπνη βαθμονόμηση χρωμάτων σχεδιασμένη για δημιουργικούς επαγγελματίες

Το ViewFinity S9 (S90PC) είναι η νεότερη προσθήκη της Samsung στη σειρά οθονών της. Διαθέτει οθόνη 5K 27" για πρώτη φορά και είναι βελτιστοποιημένη για δημιουργικούς επαγγελματίες όπως γραφίστες και φωτογράφους. Η ανάλυση 5.120 x 2.880 σε συνδυασμό με την ευρεία χρωματική γκάμα 99% DCI-P3, παρέχει καθαρές και αληθινές λεπτομέρειες, ενώ η μέση χρωματική ακρίβεια Delta E ≦ 2 παράγει σαφή και ακριβή χρωματική αναπαράσταση, ακόμη και σε περίπλοκα ή με μικρές διαφορές οπτικά περιβάλλοντα.

Η ενσωματωμένη βαθμονόμηση χρώματος της οθόνης εξασφαλίζει ακριβές χρώμα και φωτεινότητα οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν την ισορροπία λευκού και την ισορροπία χρωμάτων Gamma και RGB για τέλεια ακρίβεια με τα smartphone τους μέσω της εφαρμογής Samsung Smart Calibration. Η ματ οθόνη περιορίζει την αντανάκλαση του φωτός και τη λάμψη, ελαχιστοποιώντας τους περισπασμούς όταν ο χρήστης εργάζεται.

Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν κάμερες και άλλες συσκευές στην οθόνη μέσω συνδέσεων USB-C και Thunderbolt 4, ώστε να μεταφέρουν εύκολα μεγάλα αρχεία βίντεο υψηλής ανάλυσης ή άλλα μεγάλα σύνολα δεδομένων από συσκευές αποθήκευσης στον υπολογιστή τους. Η σειρά ViewFinity S9 διαθέτει κάμερα 4K SlimFit και υποστηρίζει εγγενή τηλεδιάσκεψη μέσω εφαρμογών που υπάρχουν στο Samsung Smart Hub, όπως το Google Meet.

samsung-smart-monitor-m8.jpg

Smart Monitor M8: Συνδυάζοντας την παραγωγικότητα, την ψυχαγωγία και την προσωπική ζωή

Το Smart Monitor M8 (M80C) διαθέτει κομψή και λεπτή σχεδίαση και τώρα είναι διαθέσιμο σε νέο μέγεθος οθόνης 27", εκτός από το υπάρχον 32". Και τα δύο μοντέλα έχουν ανάλυση 4K.

Η βάση ρυθμιζόμενου ύψους με υποστήριξη κλίσης προσφέρει την καλύτερη γωνία. Η οθόνη μπορεί πλέον να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, κάτι που βοηθά τους χρήστες να προβάλλουν μεγάλα έγγραφα κάνοντας λιγότερο scrolling. Πληροί επίσης τα πρότυπα συμβατότητας βάσης VESA για εξοικονόμηση χώρου και διατήρηση ενός περιβάλλοντος χωρίς ακαταστασία.

Το Smart Monitor M8 μπορεί να συνδέσει, να ελέγξει και να διαχειριστεί εκατοντάδες συμβατές συνδεδεμένες συσκευές μέσω του ενσωματωμένου SmartThings Hub, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, των καμερών, των κουδουνιών, των κλειδαριών, των θερμοστατών και άλλων. Η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιλογές και τη χρηστικότητα των συσκευών υποστηρίζοντας τη λειτουργικότητα Matter και τα πρότυπα Home Connectivity Alliance ξεκινώντας από φέτος.

Η λειτουργία ελέγχου ποντικιού έχει προστεθεί σε πολλές από τις υπερσύγχρονες εφαρμογές του Smart Monitor, συμπεριλαμβανομένων των SmartThings και του Smart Hub, για άνετο έλεγχο χωρίς τηλεχειριστήριο.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Smart Monitor M8 για να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε Prime Video, Netflix, στο YouTube και σε άλλες υπηρεσίες, μέσω του Smart Hub. Μπορούν επίσης να έχουν εύκολη πρόσβαση στο Samsung Gaming Hub, την πλατφόρμα ροής παιχνιδιών all-in-one.

Η νέα λειτουργία My Contents (Τα Περιεχόμενά μου) παρέχει χρήσιμες πληροφορίες με μια ματιά. Όταν η οθόνη βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και ανιχνεύει ένα εγγεγραμμένο smartphone μέσω Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης, εμφανίζει τις εξατομικευμένες φωτογραφίες του χρήστη, το πρόγραμμα και πολλά άλλα στην οθόνη. Η οθόνη επιστρέφει σε κατάσταση αναμονής όταν το smartphone βγει εκτός εμβέλειας.

Η ενσωματωμένη κάμερα SlimFit στο Smart Monitor M8 έχει αναβαθμιστεί με ανάλυση 2K και λειτουργεί με εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Google Meet.

Επιπλέον, το Smart Monitor M8 προστατεύεται από το Samsung Knox Vault, το οποίο κρυπτογραφεί προσωπικά δεδομένα και διατηρεί αποθηκευμένα αρχεία και πληροφορίες απομονωμένα από το κύριο λειτουργικό σύστημα της συσκευής, προστατεύοντάς το από επιθέσεις.

Loading