Samsung Odyssey OLED G8: Η νέα ultrawide gaming οθόνη 34'' της εταιρείας

Η Samsung ανακοινώνει την οθόνη Odyssey OLED G8 στην IFA 2022 στο Βερολίνο (Όνομα μοντέλου: G85SB), μια ακόμα premium προσθήκη στη σειρά Odyssey που ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση της σειράς Odyssey στην αγορά. Η Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη gaming οθόνη OLED 34 ιντσών της εταιρείας με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό, παρέχοντας απίστευτη φωτεινότητα χάρη στο OLED panel με τεχνολογία Quantum Dot. Ακόμα, η οθόνη εξοπλίζεται με premium χαρακτηριστικά gaming, που περιλαμβάνουν τον εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 0,1 ms και ρυθμό ανανέωσης στα 175 Hz.

samsung-odyssey-oled-g8-5.jpg

Η νέα Odyssey OLED G8 34 ιντσών είναι κατασκευασμένη σε εξαιρετικά λεπτό πάχος που φτάνει τα 3,9 mm στο λεπτότερο μέρος του – η πιο λεπτή οθόνη στην κατηγορία της – και έχει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Η οθόνη δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό, ενώ προσφέρει αληθοφανή RGB χρώματα και απόλυτο μαύρο για μέγιστη ακρίβεια και φωτεινότητα στην εικόνα, όλα αυτά χωρίς χρωματικό φίλτρο. Ο φωτισμός ελέγχεται ανά pixel επιτρέποντας στην οθόνη να αποδώσει μαύρο χρώμα με απίστευτη αναλογία αντίθεσης.

Η ultra-wide QHD Gaming οθόνη (3.440 x 1.440) έχει αναλογία διαστάσεων 21:9 με όγκο χρώματος 100% και χρωματική γκάμα DCI-99,3% για απίστευτη ποιότητα γραφικών, ανεξάρτητα από το παιχνίδι που παίζεται. Αυτό, ενισχύεται από αναλογία στατικής αντίθεσης 1 εκατομμύριο προς ένα, αναδεικνύοντας ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες στην εικόνα, ενώ διαθέτει καμπυλότητα 1800R για τέλεια προβολή.

samsung-odyssey-oled-g8-2.jpg

Η Odyssey OLED G8 είναι εξοπλισμένη με πολλές δυνατότητες gaming, προσφέροντας σε κάθε gamer ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αρχικά, η οθόνη OLED διαθέτει πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 True Black, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο θα εμφανίζεται ζωντανό και ρεαλιστικό με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και αντίθεσης. Εκτός από τον γρήγορο χρόνο απόκρισης και τον ρυθμό ανανέωσης που προσφέρουν στους παίκτες δυνατότητες γρήγορης απόκρισης και πραγματική ακρίβεια σε μια σειρά από gaming περιβάλλοντα, η οθόνη ενισχύεται περαιτέρω από την τεχνολογία AMD FreeSync Premium για ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.

Η Odyssey OLED G8 δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά gaming, ψυχαγωγίας και lifestyle, όλα σε ένα μέρος. Η οθόνη λειτουργεί ως ένας πλήρης κόμβος ψυχαγωγίας με δυνατότητα ροής περιεχομένου μέσω του Smart Hub της Samsung, παρέχοντας πρόσβαση στο περιεχόμενο των Amazon Prime, Netflix, YouTube και άλλων κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών OTT (over-the-top), ακόμη και χωρίς σύνδεση με υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Επιπλέον, οι χρήστες, μέσω του Samsung TV Plus, μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ζωντανό περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν κάποιο αρχείο ή να κάνουν εγγραφή.

samsung-odyssey-oled-g8-3.jpg

Ο ενσωματωμένος κόμβος IoT δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις συσκευές IoT που είναι ασύρματα συνδεδεμένες στην οθόνη, ενώ η εφαρμογή SmartThings επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν συσκευές IoT σε όλο το σπίτι με ευκολία. Ο διαισθητικός πίνακας ελέγχου της εφαρμογής μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση και την προσαρμογή ρυθμίσεων, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία.

Το Samsung Gaming Hub – η all-in-one game streaming πλατφόρμα – είναι ενσωματωμένη στην οθόνη Odyssey OLED G8. Οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν και να παίξουν παιχνίδια συνεργατών όπως το Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik, με άμεση πρόσβαση σε κορυφαίες υπηρεσίες ροής. Αυτή η δυνατότητα τροφοδοτείται από την προηγμένη τεχνολογία ροής παιχνιδιών της Samsung για ομαλή απεικόνιση και ανταπόκριση παιχνιδιού, χωρίς να απαιτούνται λήψεις ή χώρος αποθήκευσης.

Η Odyssey OLED G8 προσφέρει, επίσης, άνεση στους χρήστες καθώς παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Η ρυθμιζόμενη βάση ύψους (HAS), καθώς και η ικανότητα για Tilt παρέχουν εργονομική απόδοση, επιτρέποντας στον gamer να είναι στη θέση που τον βολεύει ανεξάρτητα από το είδος του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για παιχνίδι αγώνων είτε για παιχνίδι περιπέτειας.

samsung-odyssey-oled-g8-4.jpg

Για μεγαλύτερη οπτική απόλαυση, η οθόνη είναι εξοπλισμένη με αναβαθμισμένη τεχνολογία CoreSync & Core Lighting+, μία τεχνολογία που υπάρχει ήδη στο χαρτοφυλάκιο Odyssey. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία φωτισμού, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οθόνης, ταιριάζει με τα χρώματα στην οθόνη, ζωντανεύοντας το περιεχόμενο με φωτεινά και ζωντανά χρώματα που δημιουργούν πιο αξέχαστες, καθηλωτικές εμπειρίες. Επιπλέον, η Odyssey OLED G8 είναι εξοπλισμένη με θύρες Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) και USB-C για ευέλικτη συνδεσιμότητα, ενώ διαθέτει και στερεοφωνικό ηχείο 5W για καθαρό ήχο.

Η Odyssey OLED G8 θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από το 4ο τρίμηνο του 2022, με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας να διαφέρουν ανά περιοχή.

Loading