Samsung: Θα καλύπτει το 100% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές σε 2 χρόνια

Με όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον κόσμο και την άνοδο της θερμοκρασίας, είναι πλέον δεδομένο πως η κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον πλανήτη μας. Έτσι, η Samsung ανακοίνωσε τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε έπειτα από σκληρή πίεση και κριτική που δέχτηκε η πολυεθνική από οργανισμούς όπως η Greenpeace, που επιθυμούν την εφαρμογή πιο φιλικών προς το περιβάλλον τακτικών. Ταυτόχρονα, εταιρείες σαν την Apple και Google έχουν ήδη αγοράσει ανανεώσιμη ενέργεια στις εγκαταστάσεις τους, βάζοντας ακόμη περισσότερη πίεση στο image της Samsung.

Για να είμαστε ακριβείς, η Samsung θέλει να εκμεταλλευτεί αιολική και ηλιακή ενέργεια με τη χρήση ηλιακών πάνελ και ανεμογεννητριών. Μάλιστα, έχει υποσχεθεί να κάνει χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας στις προαναφερθείς εγκαταστάσεις της μέχρι το 2020. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία απέφυγε να αναφέρει τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της σε χώρες όπως η Ινδία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, σημειώνοντας πως μόνο οι εγκαταστάσεις σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ μπορούν να υποστηρίξουν το σχέδιο της.

Πάντως, αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την εταιρεία, στην επίτευξη ενός “πρασινότερου” κόσμου.

[Samsung]

Loading