Samsung: Ξεκλειδώνει την αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία με το νέο chipset της

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το νέο Exynos Modem 5300, το οποίο θα ξεκλειδώσει την αμφίδρομη επικοινωνία των μελλοντικών smartphones της εταιρείας με δορυφορικά δίκτυα σε απομακρυσμένες ή πληγείσες περιοχές μέσω των δικτύων 5G NTN (Non-Terrestrial Networks).


Το νέο modem ενσωματώνει το πρότυπο 3GPP Release 17 για να διασφαλίσει την διαλειτουργικότητα μεταξύ των ανερχόμενων δικτύων τηλεπικοινωνιών και το hardware / software των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων. Τα τελευταία θα μπορούν να στείλουν μηνύματα σε δορυφόρο, ο οποίος στη συνέχεια θα τα προωθεί σε επίγειο σταθμό και από εκεί σε συμβατικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ενώ η ίδια διαδικασία θα λειτουργεί και αντίστροφα.

Σε πρώτη φάση θα υποστηρίζεται η αποστολή / παραλαβή μηνυμάτων, αλλά μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς πιο ογκωδών πληροφοριών, όπως φωτογραφίες και videos υψηλής ανάλυσης. Η ανακοίνωση μπορεί να αφορά τα smartphones, παρόλα αυτά, η Samsung εκτιμά πως θα μπορέσει να ενσωματώσει την τεχνολογία και σε οχήματα, όπως ιπτάμενα αυτοκίνητα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον, η Samsung αναφέρει ότι εργάζεται επάνω σε μια νέα τεχνολογία NarrowBand Internet of Things (NB-IoT) που θα εξαλείψει την ανάγκη τοποθέτησης ξεχωριστής κεραίας στα smartphones.

[Samsung]

Loading