Ο τελευταίος εκ των ιδρυτών της Siri αποχωρεί από την Apple

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει….ή μάλλον κλείνει στην Apple, καθώς ο τελευταίος συνιδρυτής της Siri μόλις αποχώρησε από την εταιρεία. Ο Tom Gruber αποτελεί πλέον παρελθόν, έπειτα από 8 χρόνια στην εταιρεία.

Ο Gruber είχε γίνει μέλος της Apple το 2010 όταν η εταιρεία εξαγόρασε την εφαρμογή της ψηφιακής βοηθού Siri. Μαζί με αυτόν ήταν οι Dag Kittlaus και Adam Cheyer, οι οποίοι αποχώρησαν το 2011 και 2012 αντίστοιχα. Οι τρεις τους δημιούργησαν την εφαρμογή το 2010 και όταν η Apple την απέκτησε, αυτοί εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό της.

Ο Gruber ήταν το τελευταίο εν ενεργεία μέλος της αρχικής ομάδας και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Apple “Αποχώρησε από την εταιρεία για να κυνηγήσει τα προσωπικά του όνειρα που έχουν να κάνουν με τη Φωτογραφία και την προστασία των Ωκεανών.

Η Siri έχει δεχτεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ανταγωνίστριες εταιρείες φαίνεται πως έχουν πάρει το προβάδισμα στην κατηγορία των ψηφιακών βοηθών. Συνεπώς, με την αποχώρηση του Gruber και την πρόσληψη του John Giannandrea, πρώην επικεφαλής του τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, κλείνει και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εταιρεία.

[via]

Loading