Snapdragon 4 Gen2 SoC: Το νέο chipset για entry-level smartphones

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το Snapdragon 4 Gen2 SoC, το νέο chipset που σκοπεύει να καταστήσει τη συνδεσιμότητα 5G ακόμα πιο εφικτή για τα entry-level smartphones και με πολύ χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση από τις υπάρχουσες λύσεις.

Το νέο Snapdragon 4 Gen2 SoC είναι το πρώτο της συγκεκριμένης οικογένειας που έχει κατασκευαστεί σε κλίμακα 4nm και περιλαμβάνει octa-core Kryo CPU με πυρήνες χρονισμένους έως 2.2GHz για 10% υψηλότερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά, ενώ υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης FHD+ 120Hz και το πρωτόκολλο Quick Charge 4+ για τυπικό γέμισμα της μπαταρίας στο 50% μέσα σε 15 λεπτά (εξαρτάται φυσικά από την χωρητικότητα που θα επιλέξουν οι κατασκευαστές).

snapdragon-4-gen2.jpg

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, το Snapdragon 4 Gen2 SoC φέρνει στην κάμερα ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης, ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (EIS) και (για πρώτη φορά στην οικογένεια Snapdragon 4) υποστήριξη τεχνολογίας Multi Camera Temporal Filtering (MCTF) για μειωμένο θόρυβο στη λήψη video. Δεν λείπουν οι δυνατότητες AI τόσο για την κάμερα, όσο και για τη συμπεριφορά της συσκευής στην ενεργειακή διαχείριση των διάφορων διεργασιών και την μείωση των εξωτερικών θορύβων κατά την διάρκεια των κλήσεων.

Τέλος, το Snapdragon 4 Gen2 ενσωματώνει το Snapdragon X61 5G modem που υπόσχεται σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης σε δίκτυα 5G (δεν αναφέρει η ανακοίνωση νούμερα) και υποστήριξη περισσότερων δικτύων και συχνοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Τα πρώτα smartphones με Snapdragon 4 Gen2 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

[Qualcomm]

Loading