Η Sony εξαγόρασε την cloud gaming υπηρεσία Gaikai έναντι $380 εκατ.!

Η Sony προέβη σε μια πολύ σημαντική κίνηση σε ό,τι αφορά το μέλλον του cloud gaming, καθώς ανακοίνωσε πριν από λίγο την εξαγορά της γνωστής υπηρεσίας Gaikai έναντι $380 εκατ., με στόχο τη δημιουργία μιας νέας.

Sony Gaikai

Η εξαγορά περιλαμβάνει όλη την τεχνολογία και την υποδομή της Gaikai, με αποτέλεσμα η Sony να παίρνει στα χέρια της ένα μεγάλο και εδραιωμένο δίκτυο από datacentres για τη διανομή υλικού στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον Andrew House, group CEO της Sony Computer Entertainment (SCE),

“Συνδυάζοντας την τεχνολογική δύναμη και το δημιουργικό ταλέντο της Gaikai με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της SCE στο χώρο του gaming, θα προσφέρουμε στους χρήστες μια απαράμιλλη εμπειρία cloud gaming. Η SCE θα δημιουργήσει μια παγκόσμιας κλάσης υπηρεσία cloud streaming που θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν άμεσα μια μεγάλη γκάμα υλικού, από hardcore games με πλούσια γραφικά μέχρι υλικό για κάθε ώρα, σε πληθώρα συσκευών που συνδέονται με το Internet”

Η Gaikai ιδρύθηκε το 2008 και ασχολήθηκε με την τελειοποίηση μιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να φέρει σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να παίζουν υψηλής ποιότητας παιχνίδια, χωρίς να απαιτείται η αγορά παιχνιδοκονσόλας ή high-end υπολογιστή. Η cloud υπηρεσία που συστάθηκε, “τρέχει” τα παιχνίδια στους cloud servers της εταιρίας και στη συνέχεια τα streamάρει σε υπολογιστές χαμηλών δυνατοτήτων, tablets ή ακόμη και smartphones. Πρόσφατα, μάλιστα, σύναψε συμφωνία με τη Samsung για ενσωμάτωση της υπηρεσίας στις Smart TVs της εταιρίας, ενώ προσφέρει τα παιχνίδια της και μέσα από το Facebook.

Ο CEO της εταιρίας, David Perry, δήλωσε για την εξαγορά

“Η SCE έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σήμα κατατεθέν με το PlayStation, κερδίζοντας τον σεβασμό αμέτρητων εκατομμυριών gamers σε όλο τον κόσμο. Μας τιμά το γεγονός ότι θα βοηθήσουμε την SCE να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του cloud και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα της, προσφέροντας νέα εργαλεία στους developers και φέρνοντας νέες εμπειρίες στους χρήστες παγκοσμίως”

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Sony έκανε λόγο για τη δημιουργία νέας υπηρεσίας, δεν δόθηκε κάποια επίσημη ημερομηνία διάθεσης. Επομένως, ίσως θα είναι ένα από τα βασικά συστατικά του επόμενης γενιάς PlayStation.

[via Engadget]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming, Sony and tagged . Bookmark the permalink.