Η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την αγορά των smartphones και των τηλεοράσεων

sony-ceo-kazuo-hirai

Η κακή πορεία των πωλήσεων στις αγορές των φορητών συσκευών (κυρίως smartphones, tablets) και των τηλεοράσεων, φαίνεται ότι μάλλον θα ωθήσουν τη Sony να πουλήσει τα δύο ζημιογόνα τμήματα ή να προχωρήσει σε συνεργασίες που θα ελαφρύνουν το φορτίο της, όπως έκανε δηλαδή και με την περίπτωση των laptops πουλώντας το brand VAIO σε επενδυτικό όμιλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, o CEO της Sony, Kazuo Hirai, ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει ριζικά την εταιρεία και αναγνωρίζει ότι καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν κρατά για πάντα. Επομένως, κάθε τμήμα μπορεί να οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο με τις πιθανότητες να είναι περισσότερες για τα δύο προαναφερθέντα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παραλειπόμενα από "πηγαδάκια" του κ. Hirai στην CES 2015, όπου φέρεται να δήλωσε:

"Οι προηγούμενες αναδιαρθρώσεις έφεραν αποτέλεσμα σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι σε όλους. Ο τομέας των ηλεκτρονικών θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων μας, αλλά ορισμένα τμήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν με προσεκτικότερες κινήσεις, όπως για παράδειγμα αυτά των τηλεοράσεων και των φορητών συσκευών"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Hiroki Totoki, νέος επικεφαλής του τμήματος Sony Mobile,

"Απαιτούνται δραστικές αλλαγές στα τμήματα Mobile και TV. Είτε πωλήσεις, είτε συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές, διαφορετικά σε λιγότερο από τρία χρόνια θα είναι στα 'κόκκινα'"

Η Sony υπολογίζει ζημιά ύψους $1.9 δισ. για το κλείσιμο του οικονομικού έτους τον Μάρτιο και σίγουρα θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στους τομείς όπου είναι αποδεδειγμένα επιτυχημένη και κερδισμένη, όπως το PlayStation.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Sony. Bookmark the permalink.