Sony: Τέλος στις πωλήσεις PlayStation και τη λειτουργία του PS Store στη Ρωσία

Η Sony αποφάσισε να αποδεχτεί την έκκληση της Ουκρανίας για τον ψηφιακό - τεχνολογικό αποκλεισμό της Ρωσίας και ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματά τις πωλήσεις του PlayStation και τη λειτουργία του PlayStation Store στην επιτιθέμενη χώρα

Συγκεκριμένα, η Sony σημειώνει στην ανακοίνωση της πως «ενώνει τις δυνάμεις της με τις υπόλοιπες εταιρείες του κόσμου που κάνουν έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί δωρεάν ύψους $2 εκατομμυρίων στους οργανισμούς UNHCR, Save the Children και NGO για την ενίσχυση των θυμάτων του πολέμου.

Με την κίνηση της αυτή η Sony ακολουθεί τις ενέργειες άλλων μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και του gaming, όπως οι Google, Apple, Samsung, CD Projekt RED, Bungie, Ubisoft, EA, Microsoft κ.ά. Υπενθυμίζουμε ότι στο εμπάργκο συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες από άλλες βιομηχανίες όπως οι PayPal, Mastercard, Visa, Coca-Cola και McDonald’s.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony έχει μια αρκετά μεγάλη βάση παικτών που βρίσκονται στη Ρωσία και ίσως γι’ αυτό να καθυστέρησε να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Το κατά πόσο αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν να επιστρέψει η όποια κανονικότητα θα το δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Loading