Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact: Επίσημα με νέο design και πανίσχυρα τεχνικά χαρακτηριστικά [MWC 2018]

[Δ.Τ.]
  • Το Sony Xperia XZ2 αποτελεί την πιο εμβληματική συσκευή ψυχαγωγίας, αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις σας με την εκτεταμένη οθόνη 5,7’’ HDR Full HD+, τα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία, συν το ολοκαίνουργιο σύστημα δυναμικής δόνησης (Dynamic Vibration System), που ζωντανεύει το περιεχόμενό σας. Η κάμερα Motion Eye διαθέτει πλέον την πρώτη παγκοσμίως λειτουργία 4Κ HDR για βιντεοσκόπηση σε smartphone και τη λειτουργία λήψης βίντεο Full HD σε super slow motion με 960 καρέ/δευτερόλεπτο (FPS).
  • Ώς το πιο compact smartphone 5’’ στον κόσμο, το XZ2 Compact προσφέρει βέλτιστη απόδοση με την εκτεταμένη οθόνη των 5’’ HDR Full HD+, αλλά και την εμπειρία κάμερας Motion Eye και τις προηγμένες τεχνολογίες AV της Sony για μέγιστο βαθμό ψυχαγωγίας στην παλάμη του χεριού σας.
  • Και τα δύο αυτά smartphones διαθέτουν την πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845, σχεδιασμένη για να προσφέρει εμπειρία ανώτερου επιπέδου και επιδόσεις ταχύτητας λήψης δεδομένων Gigabit LTE, για να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη.
  • Ολοκαίνουργια τεχνολογική καινοτομία διπλής κάμερας με εξαιρετικά υψηλό βαθμό ευαισθησίας έτσι όπως παρουσιάζεται στο MWC 2018.

Σηματοδοτώντας μια μοναδική εξέλιξη στον τομέα της μηχανικής κατασκευής και του σχεδιασμού των Xperia, η Sony Mobile ανακοίνωσε σήμερα δύο καινούργια smartphones για τη σειρά-ναυαρχίδα της: το Xperia XZ2 και το Xperia XZ2 Compact. Σχεδιασμένα για να σας προσφέρουν τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας που έχει βιώσει ο χρήστης μέχρι σήμερα, και τα δύο μοντέλα έχουν εξελιχθεί σημαντικά ως προς την κάμερα, την οθόνη και την ακουστική τεχνολογία, ενώ παράλληλα διαθέτουν ένα όμορφο, καινούργιο design για να ταιριάζουν απόλυτα στην παλάμη του χεριού σας.

Όπως σχολίασε ο Hideyuki Furumi, Executive Vice President Sales & Marketing της Sony Mobile Communications,

"Αν προτεραιότητά σας είναι η ψυχαγωγία, τότε τα νέα Xperia XZ2 και XZ2 Compact είναι τα smartphones που ψάχνετε. Από το εσωτερικό – με την κορυφαίας τεχνολογίας κατασκευή τους- μέχρι τον νέο, κομψό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τους, αυτά τα smartphones έχουν όλα όσα χρειάζεστε και πιθανότατα ακόμα περισσότερα. Κατακτήσαμε ακόμα υψηλότερες κορυφές με τα νέα προϊόντα της Sony σε ό,τι αφορά τη βιντεοσκόπηση, την εμπειρία θέασης και τη δυνατότητα ακρόασης μουσικής, φτάνοντας την ψυχαγωγία σε ανώτερα επίπεδα"

Xperia XZ2: Ψυχαγωγία στον ανώτατο βαθμό

Ωθώντας την εμπειρία θέασης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, το μοντέλο-ναυαρχίδα Sony Xperia XZ2 διαθέτει μια οθόνη μεγάλων διαστάσεων, 5,7’’ HDR Full HD+ 18:9, για να «βυθίζεστε» στις αγαπημένες σας ταινίες και να απολαμβάνετε περιεχόμενο διαφόρων ειδών με εξαιρετικά χρώματα και contrast. Επίσης, όχι μόνο θα μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο HDR με την τεχνολογία παρακολούθησης τηλεόρασης BRAVIA της Sony και την X-reality για κινητά, αλλά θα αναβαθμίσει το περιεχόμενο της συσκευής σας σε σχεδόν High Dynamic Range (HDR), έτσι ώστε ακόμα και στην περίπτωση μετάδοσης βίντεο σε πραγματικό χρόνο (streaming), να απολαμβάνετε καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής, όμοια με εμπειρία ταινίας.

Κατασκευασμένο για την απόλυτη, μοναδική ψυχαγωγική εμπειρία, το Sony Xperia ΧΖ2 αποτελεί μια νέα εμπειρία αφής, προσφέροντας την αφή ως αντίληψη, ώστε να αισθάνεστε την εμπειρία θέασης. Χρησιμοποιεί το ολοκαίνουργιο Σύστημα Δυναμικής Δόνησης (Dynamic Vibration System) της Sony, το οποίο αναλύει ακουστικά δεδομένα και επιτρέπει στον χρήστη να νιώσει στην παλάμη του την κάθε ενέργεια, ζωντανεύοντας ταινίες, παιχνίδια ή και βίντεο. Χάρη στα δυνατά μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία του XZ2, μπορείτε να μοιράζεστε τα αγαπημένα σας βίντεο με φίλους. Το σύστημα S-Force Front Surround τα καθιστά τα πιο δυνατά ηχεία που είχε ποτέ οποιοδήποτε μοντέλο Xperia.

Προσφέρεται επίσης ήχος υψηλής ποιότητας εξαιτίας της εξειδίκευσης της Sony στον τομέα αυτόν, μέσω του πραγματικά αυθεντικού ήχου υψηλής ανάλυσης και της τεχνολογίας DSEE HX για αναβάθμιση. Η ποιότητα είναι εγγυημένη κατά τη σύνδεση σε ασύρματα ηχεία ή ακουστικά, χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία Bluetooth LDAC, η οποία προσφέρει ήχο που αγγίζει σχεδόν την ποιότητα υψηλής ανάλυσης Ήχου (High Resolution Audio).

Μέγιστες δυνατότητες βίντεο και φωτογραφίας

Η κάμερα Motion Eye έχει φτάσει σε ύψιστα επίπεδα επιδόσεων, λαμβάνοντας μια καινοτόμα αναβάθμιση με την πρώτη στον κόσμο λειτουργία καταγραφής ταινίας 4Κ HDR σε smartphone. Τώρα μπορείτε να «αιχμαλωτίζετε» την πραγματικότητα με απίστευτο contrast, λεπτομέρεια και να απολαμβάνετε ρεαλιστικά χρώματα, καθώς και να μοιράζεστε το υλικό σας ή να το μεταφορτώνετε σε μια συμβατή HDR τηλεόραση ή στο YouTube, για να δείτε το περιεχόμενό σας σε ρεαλιστικό επίπεδο. Η λειτουργία λήψης βίντεο σε super slow motion αναβαθμίστηκε πλέον φτάνοντας τα 960 fps και είναι πλέον διαθέσιμη σε Full HD, κάνοντας τις στιγμές σας ακόμα πιο συναρπαστικές. Η κάμερα Motion Eye προσφέρει στον χρήστη όλα εκείνα τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά σταθερής εικόνας που περιμένει κανείς από μια συσκευή Xperia, με τις λειτουργίες έξυπνου ελέγχου, π.χ. τη λειτουργία Predictive Capture με ανίχνευση κίνησης και χαμόγελου, τη λειτουργία αυτόματης εστίασης και αυτόματης εστίασης με δυνατότητα πρόβλεψης (Predictive Autofocus). Χάρη σε αυτά τα ανώτερα χαρακτηριστικά, συν τη λειτουργία γρήγορης ενεργοποίησης και λήψης, δεν θα χάσετε ποτέ τη μοναδική στιγμή του «κλικ».

Η εφαρμογή 3D Creator διατίθεται τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία για 3D σάρωση, προσφέροντας μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία καταγραφής στιγμών και μνήμης. Όχι μόνο μπορείτε να δημιουργήσετε τρισδιάστατες σαρώσεις αντικειμένων ή προσώπων φίλων σας σε λιγότερο από ένα λεπτό μέσω της κεντρικής κάμερας, αλλά και να δημιουργείτε 3D σαρώσεις του εαυτού σας μέσω της μπροστινής κάμερας, ζωντανεύοντας τη selfie φωτογραφία σας σε τρεις διαστάσεις και προσφέροντας αναρίθμητες ευκαιρίες να «εισχωρήσετε» στον τρισδιάστατο κόσμο των avatar. Η δυνατότητα μεταγενέστερης επεξεργασίας (post-processing) είναι πλέον διαθέσιμη για ακόμα υψηλότερη ποιότητα 3D σαρώσεων. Επίσης, μόλις τελειώσετε με την τρισδιάστατη σάρωση του αντικειμένου ή του εαυτού σας, θα μπορείτε να τα αναρτήσετε απευθείας στο Χρονολόγιο της σελίδας σας στο Facebook μέσω του 3D Creator.

Εντυπωσιακό νέο design

Όλες αυτές οι καταπληκτικές εμπειρίες εμπεριέχονται σε μία συσκευή με καινούργια σχεδιαστική έκφραση, με μια γυάλινη, τρισδιάστατη, λεία επιφάνεια που δημιουργεί μια αίσθηση συνέχειας, για να ταιριάζει άνετα και αβίαστα μέσα στο χέρι σας. Ο κομψός σχεδιασμός της έρχεται σε αντίθεση με την σκληρή εξωτερική της επιφάνεια από γυάλινο Corning Gorilla Glass 5 και μεταλλικό πλαίσιο που προσθέτει επιπλέον αντοχή και μια όμορφη αίσθηση εκλεπτυσμένης ποιότητας. Τα τέσσερα διαφορετικά άκρα της συσκευής προσφέρουν μια όμορφη αντανάκλαση και λάμψη από κάθε οπτική γωνία χάρη στο στιλπνό γυαλί και στον φωτισμό του. Διατίθεται στα χρώματα Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green και Ash Pink. Βάσει της πιστοποίησης IP65/IP68, το XZ2 σχεδιάστηκε για να αντέχει μικρές ποσότητες υγρών, ώστε να μην χρειάζεται να το σκεφτείτε πολύ προτού απαντήσετε το τηλέφωνο σας μέσα στη βροχή.

Απόλυτες αποδόσεις για εξαιρετικά αποτελέσματα

Λειτουργώντας με την καινοτόμα πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845 με Χ20 LTE, το Sony Xperia XZ2 θα προσφέρει ολοκληρωτικές εμπειρίες στον χρήστη, με αστραπιαίες ταχύτητες σύνδεσης (έως 1,2 Gbps) με τη δυνατότητα δεύτερης γενιάς Gigabit LTE, έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει έναν σύγχρονο τρόπο ζωής ενώ δουλεύει ή διασκεδάζει. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα επεισόδιο της αγαπημένης του τηλεοπτικής σειράς σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, χάρη στις εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες downloading.

Μετά τις διαπιστεύσεις για την ταχύτητα και τις επιδόσεις του, σίγουρα θ’ αναρωτιέστε αν η μπαταρία θα σας προδώσει. Με το ΧΖ2, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Με την μεγάλης διάρκειας μπαταρία 3180 mAh και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο ενέργειας που σχεδιάστηκε ποτέ, χάρη στην πλατφόρμα 845, το ΧΖ2 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί ξέγνοιαστα τη συσκευή του όλη μέρα. Επίσης, περιλαμβάνονται και άλλες χρήσιμες λειτουργίες μπαταρίας σε αυτή τη συσκευή, π.χ. η λειτουργία Smart Stamina, STAMINA Mode, και επιπλέον η Battery Care και η τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging, που βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει υγιής, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για εύκολη φόρτιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης την ασύρματη θήκη φόρτισης (WCH20) και άλλους συμβατούς φορτιστές Qi, τοποθετώντας απλά το ΧΖ2 σας πάνω στη θήκη φόρτισης, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με πρίζα.

Xperia XZ2 Compact: Τα καλύτερα της τεχνολογίας της Sony σε compact design

Σίγουρα ένα αγαπημένο μοντέλο της σειράς-ναυαρχίδας των Xperia, η premium compact συσκευή ανεβαίνει επίπεδο με το ΧΖ2 Compact. Προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας σε μεγάλη οθόνη, στην παλάμη του χεριού σας, με την εκτεταμένη οθόνη, 5’’ HDR Full HD+, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο της «πιο compact συσκευής 5’’ στον κόσμο». Χάρη στη μεγάλη της οθόνη και τα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία, σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την απόλυτη compact συσκευή ψυχαγωγίας.

Διαθέτει επίσης ένα πλήθος premium αναβαθμίσεων, τις οποίες βρίσκουμε και στον «μεγάλος αδερφό» του, το ΧΖ2, όπως π.χ. όλες τις αναβαθμίσεις Motion Eye για το 2018, συμπεριλαμβανομένου του 3D Creator για τις selfie και τη λειτουργία super slow motion Full HD, καθώς και τη δυνατότητα λήψης σταθερών εικόνων ανώτερης ποιότητας. Προσφέρεται επίσης ήχος υψηλής ποιότητας χάρη στην εξειδίκευση της Sony στον τομέα αυτόν, π.χ. Hi-Res Audio και μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία για την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας. Αυτό το μικρό, αλλά ικανότατο smartphone λειτουργεί χάρη στην τελευταίας τεχνολογίας και της, ταχύτερης από ποτέ, πλατφόρμας του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845.

Έχοντας κατασκευαστεί με στόχο την τελειότητα, το XZ2 Compact ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία design με το XZ2 με το όμορφο, καμπυλωτό σχήμα του που προσφέρει άνεση στη χρήση. Η αντοχή εξασφαλίζεται από το σκληρό του εξωτερικό περίβλημα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου Corning Gorilla Glass 5 και του αντιχαρακτικού, σκληρού, πολυκαρβουνικού IP65/IP68 και μεταλλικού πλαισίου. Κυκλοφορεί σε τέσσερα υπέροχα χρώματα με ένα λείο φινίρισμα: White Silver, Black, Moss Green και Coral Pink.

Αξεσουάρ

Μια ποικιλία υποστηρικτικών αξεσουάρ θα κυκλοφορήσει στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των θηκών Style Cover Touch και Style Cover Strand σε αντίστοιχα χρώματα και για τα δύο μοντέλα. Διατίθενται επίσης αξεσουάρ φόρτισης τύπου θήκης Wireless Charging Dock (WCH20) για γρήγορη, ταχεία φόρτιση και αξεσουάρ ταχείας φόρτισης όπως ο φορτιστής Quick Charger UCH12W, προσφέροντας επιπλέον ώρες διάρκειας της μπαταρίας σας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά φόρτισης. Το νέο σετ ακουστικών 2-way Style USB Audio & Bluetooth (SBH90C) σας επιτρέπει να ακούτε τη μουσική σας και να μιλάτε ασύρματα, σε υψηλή ποιότητα, καθώς και μέσω μιας ενσύρματης επιλογής καλωδίου USB Type-C που παρέχει Hi-Res Audio με απευθείας ψηφιακή έξοδο USB. Επίσης, θα μπορεί να φορτίζει από κάποιο Xperia ενώ ακούτε κάτι, ώστε να εναλλάσσεστε εύκολα μεταξύ ασύρματων αξεσουάρ, εάν η μπαταρία σας δεν είναι φορτισμένη. Το open-ear Stereo Headset (STH40D) προσφέρει ελαφριά και άνετη διττή δυνατότητα ακρόασης, ενώ το Xperia Ear Duo αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Sony στον τομέα του ήχου και προσφέρει ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά τύπου open-ear, για να μπορείτε να ακούτε τη μουσική σας, να έχετε πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες και να επικοινωνείτε, ενώ ταυτόχρονα ακούτε τους ήχους από το περιβάλλον σας. Διατίθεται επίσης ένα καλώδιο USB Type-C 2-in-1 (EC270) για να μπορείτε να απολαμβάνετε τον ήχο με ακουστικά τύπου non-Bluetooth και παράλληλα να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο. Για να ελέγξετε τυχόν διαθεσιμότητα, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα λιανικής και τους παρόχους σας.

Διαθεσιμότητα

Το Xperia XZ2 και το XZ2 Compact θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2018 με λογισμικό Android 8.0 Oreo.

Παρουσίαση καινοτομίας στην τεχνολογία κάμερας

Στη Sony γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να έχει το smartphone σας μια πολύ εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή, γι’ αυτό προσπαθούμε να ξεπερνάμε συνεχώς τα όρια μας. Στο MWC 2018 θα παρουσιαστεί η νέα τεχνολογία κάμερας εξαιρετικά υψηλής ευαισθησίας, με την οποία μπορεί κανείς να δει αυτό που δεν είναι ορατό, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών με πολύ χαμηλό φωτισμό. Με την προσφάτως σχεδιασμένη διπλή κάμερα και τον επεξεργαστή σήματος εικόνας fusion της Sony, που επιτρέπει την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες σε εξαιρετικά σκοτεινές συνθήκες, χάρη στην, χωρίς προηγούμενο, ευαισθησία 51200 ISO για φωτογραφίες και ISO 12800 για βίντεο, κάτι που είναι δυνατό προς το παρόν μόνο με ανταλλακτικούς φακούς. Η εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία θα επιτρέπει στους χρήστες να βγάζουν πιο φωτεινές φωτογραφίες με λιγότερο «θόρυβο» (image noise) και λιγότερα θολά σημεία (blur). Πρόκειται για μια τεχνολογική καινοτομία, την οποία θα λατρέψει όποιος αγαπάει τις φωτογραφικές κάμερες.

Loading