up_icon
Cameras Sony

Sony ZV-1F: Η νέα compact κάμερα για vloggers

13 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Sony ZV-1F: Η νέα compact κάμερα για vloggers

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη νέα κάμερα για vlog ZV-1F. Με δημιουργική δύναμη, εύχρηστες λειτουργίες για vlogging, προηγμένη συνδεσιμότητα και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες, είναι η νέα κάμερα για vlogger και δημιουργούς που θέλουν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο. Η συμπαγής κάμερα έχει βελτιστοποιηθεί για vlogging κάνοντας χρήση των τελευταίων τεχνολογιών της Sony ώστε το περιεχόμενο να ξεχωρίζει.

sony-zv-1f-1.jpg

Κύρια χαρακτηριστικά της ZV-1F

 • Σταθερός εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός 20 mm F2.0 prime για λήψη selfie

 • Εφέ φόντου bokeh και AE προτεραιότητας προσώπου για να διασφαλιστεί ότι τα θέματα ξεχωρίζουν

 • Βελτιστοποίηση τόνου δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής Soft Skin Effect

 • Εστίαση υψηλής ακρίβειας και Eye AF τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα

 • Σταθεροποίηση εικόνας Active Mode (ηλεκτρονική) κατά τη λήψη βίντεο

 • Creative Look presets για απόλυτη οπτική έκφραση

 • Επιλογές αργής κίνησης και γρήγορης κίνησης για ενίσχυση της δημιουργικότητας

 • Ρύθμιση Product Showcase για κριτικές προϊόντων

 • Βελτιωμένες λειτουργίες οθόνης αφής με λειτουργίες Touch Zoom και Step Zoom

 • Καθαρή εγγραφή φωνής με μικρόφωνο 3 καψουλών και φίλτρο ανέμου

 • 4K 30p /FHD 120p

 • Εύκολη σύνδεση με smartphone για μεταφορά περιεχομένου για χρήση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

 • Φιλική προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά για μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

sony-zv-1f-2.jpg


Ενισχύστε τη δημιουργική σας δύναμη

H ZV-1F έχει σχεδιαστεί για να αφήνει το κύριο θέμα της λήψης να λάμπει σε οποιαδήποτε σκηνή με έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό prime 20 mm για βέλτιστη λήψη selfie και ευρύ οπτικό πεδίο για λήψη περισσότερου φόντου. Αυτή η κάμερα vlog προσφέρει επίσης εφέ bokeh φόντου, τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε βίντεο για να τονίσει περαιτέρω το θέμα ή να δημιουργήσει μια πιο απαλή εμφάνιση.

Ο τόνος του δέρματος έχει βελτιστοποιηθεί τόσο στα βίντεο όσο και στις φωτογραφίες με την επιλογή «Soft Skin Effect» που λειαίνει και μειώνει τις ρυτίδες κατά τη λήψη βίντεο και δημιουργεί ένα φυσικό εφέ τόνου δέρματος για φωτογραφίες. Το Face Priority AE προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα κατά τη λήψη, έτσι ώστε τα πρόσωπα να μπορούν να αποτυπωθούν με τη βέλτιστη φωτεινότητα, ακόμη και σε καταστάσεις όπου ο φωτισμός μεταβάλλεται. Η ZV-1F διαθέτει επίσης εστίαση υψηλής ακρίβειας και αυτόματη εστίαση ματιών τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα, γεγονός που επιτρέπει στην αυτόματη εστίαση να σταθεροποιείται στο πρόσωπο και στα μάτια χωρίς να εκτρέπεται από άλλα θέματα. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν θέματα μέσω της οθόνης αφής της κάμερας.

Επιπλέον, κατά τη λήψη βίντεο, η σταθεροποίηση εικόνας είναι διαθέσιμη με τη λειτουργία Active Mode (ηλεκτρονική) για να διασφαλιστεί ότι το βίντεο είναι σταθερό και ομαλό όταν περπατάτε.

Η λειτουργία Creative Look που έγινε προσφάτως διαθέσιμη δίνει στους χρήστες πολλές προκαθορισμένες επιλογές για να δημιουργήσουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο με διαφορές στον τόνο, τη φωτεινότητα, το βάθος χρώματος και πολλά ακόμη. Διατίθενται συνολικά 10 διαφορετικές επιλογές για την ενίσχυση της δημιουργικότητας επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο αμέσως χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία.

Η ZV-1F διαθέτει επίσης λειτουργία S&Q για λήψη τόσο σε αργή κίνηση με 5 φορές χαμηλότερη ταχύτητα, όσο και σε γρήγορη κίνηση με 60x μεγαλύτερη ταχύτητα hyper lapse για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός από τις φωτογραφίες και το βίντεο, ο ήχος υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τέλειου περιεχομένου. Το κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών και το φίλτρο ανέμου προσφέρουν καθαρή εγγραφή φωνής και μειωμένο θόρυβο από εξωτερικούς ανέμους.

sony-zv-1f-3.jpg

Μια απλή και συμπαγής συσκευή για vlogging

Η ZV-1F έχει σχεδιαστεί για απόλυτη ευκολία στη χρήση, έτσι ώστε οι vlogger να μπορούν να εστιάζουν στην καταγραφή περιεχομένου και να χρησιμοποιούν διαισθητικά την κάμερα χωρίς δυσκολία. Ζυγίζει μόνο 229g (περίπου) είναι συμπαγής και αρκετά ελαφριά για καθημερινή χρήση και μπορεί να μεταφερθεί παντού. Διαθέτει επίσης οθόνη αφής LCD μεταβλητής γωνίας με λειτουργίες και ρυθμίσεις που αλλάζουν με την αφή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μεγέθυνσης,, οπότε η χρήση της γίνεται ενστικτωδώς.

Η νέα vlog κάμερα διαθέτει ένα κουμπί Bokeh Switch για να επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν γρήγορα μεταξύ του bokeh εφέ φόντου όταν θέλουν να τονίσουν το πρόσωπο ή όταν δεν θέλουν, ακόμη και κατά την εγγραφή βίντεο. Διαθέτει επίσης μια ρύθμιση Product Showcase που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ του προσώπου και των προϊόντων – ιδανική για κριτικές.

Η ZV-1F διαθέτει επίσης χρονοδιακόπτη και φωτεινή ένδειξη εγγραφής για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη λήψη περιεχομένου βίντεο.

sony-zv-1f-4.jpg

Συνδεσιμότητα και αξεσουάρ

Η νέα vlog κάμερα, ZV-1F, έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση με smartphone. Η νέα εφαρμογή της Sony για smartphone Imaging Edge Mobile Plus επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με την κάμερα μέσω Bluetooth ή Wi-Fi και να μεταφέρουν εικόνες και βίντεο. Το περιεχόμενο που καταγράφεται μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα smartphone και στη συνέχεια να μεταφορτωθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να επισημάνουν λήψεις για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας shot marks κατά της λήψης ή στην κάμερα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποκόψουν και να μεταφέρουν συγκεκριμένα κλιπ 15, 30 ή 60 δευτερολέπτων στο smartphone τους και να δημοσιεύσουν απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστούν το μήκος του βίντεο για να ταιριάζει στην πλατφόρμα

Η εφαρμογή Imaging Edge Mobile Plus επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ελέγχουν πολλές από τις ρυθμίσεις της κάμερας, όπως ημερομηνία, ώρα και περιοχή, καθώς και ενημερώσεις λογισμικού και οδηγούς υποστήριξης. Μπορεί επίσης να χειριστεί τη ZV-1F από απόσταση και να εμφανίσει τη στάθμη της μπαταρίας και την υπολειπόμενη χωρητικότητα αποθήκευσης.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τη ZV-1F ως συσκευή μετάδοσης ζωντανής ροής σε υψηλή ποιότητα. Με μια κατάλληλη εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ή παρόμοιο λογισμικό, η ZV-1F μπορεί να λειτουργήσει ως κάμερα web υψηλής απόδοσης όταν συνδέεται σε υπολογιστή ή smartphone μέσω USB.

Η ZV-1F είναι συμβατή με τη λαβή λήψης GP-VPT2BT με ασύρματο τηλεχειριστήριο που προσφέρει έλεγχο ζουμ, εγγραφής και πολλά ακόμη, χωρίς καλώδιο και επεκτείνεται σε μίνι τρίποδο για σταθερές hands-free λήψεις. Ένα εξωτερικό μικρόφωνο μπορεί επίσης να συνδεθεί εύκολα στην υποδοχή αξεσουάρ shoe για καθαρή εγγραφή ήχου.

Υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον

Η ZV-1F σχεδιάστηκε με χαρακτηριστικά και τεχνολογία φιλικά προς το περιβάλλον για να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον. Ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του SORPLASTM, χρησιμοποιούνται τόσο στο σώμα της κάμερας όσο και στα παρελκόμενα αξεσουάρ, όπως το πρόσφατα αναπτυγμένο φίλτρο ανέμου, που έχουν προσαρμοστεί για διατήρηση της απόδοσης. Τα μη υφαντά υφάσματα με φυτική προέλευση που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία των προϊόντων βοηθούν τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας.

Διαθεσιμότητα

Η νέα Sony ZV-1F θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2022 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Canon EOS R6 Mark II: Η ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή της εταιρείας

02 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την EOS R6 Mark II, την ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή μέχρι σήμερα, επεκτείνοντας το πρωτοποριακό σύστημα EOS R. Προσφέρει ρυθμό συνεχούς λήψης 40 fps, εκπληκτική ...

Sony Alpha 7R V: Η νέα mirrorless κάμερα της εταιρείας με AI στην αυτόματη εστίαση

27 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε την Alpha 7R V (μοντέλο ILCE-7RM5) ως τη νεότερη φωτογραφική μηχανή της σειράς R στη δημοφιλή σειρά mirrorless φωτογραφικών μηχανών Alpha με εναλλάξιμους φακούς. Η Alpha 7R V συνδυάζει τον ...

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

DJI Osmo Action 3: Επίσημα η νέα action camera της εταιρείας

15 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η απάντηση της DJI στην έλευση της σειράς GoPro HERO11 Black ήταν άμεση. Η κινέζικη εταιρεία μπορεί να είναι γνωστή κυρίως για τα drones της, αλλά έχει επεκταθεί και στην κατηγορία των action καμερών και τώρα ...

GoPro HERO11 Black Series: Επίσημα τρία μοντέλα με μεγαλύτερο αισθητήρα και αυτονομία

14 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η GoPro και η εταιρεία προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια των νέων μοντέλων GoPro HERO11 Black, HERO11 Black Creator και HERO11 Black Mini. Οι νέες εκδόσεις ...

Υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά με την Canon

13 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι ταυτόχρονα χαοτική, αγχωτική και συναρπαστική. Ίσως είναι δύσκολο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, πόσο μάλλον να βρεις το χρόνο να διατηρήσεις ανεξίτηλες τις ...

Hasselblad X2D 100C: Επίσημα η νέα medium format κάμερα στα €8699

09 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η θρυλική Hasselblad εμφανίζεται συχνά πυκνά στις τεχνολογικές ειδήσεις τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεργασιών της με τις OnePlus και OPPO, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παράτησε την κύρια ενασχόληση της που δεν...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

Loader
techgear_icon