Η Google προσθέτει τη νέα λειτουργία SOS Alerts στις υπηρεσίες Google Maps και Google Search έτσι ώστε να ενημερώνει άμεσα τους χρήστες σχετικά με πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς και τρομοκρατικές ενέργειες.

Όσο πιο κοντά στο επίκεντρο των γεγονότων βρίσκεται ο χρήστης, τόσο πιο πολλές θα είναι οι πληροφορίες που θα του εμφανίζονται. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται επίσημες ενημερώσεις από τις Αρχές, ανταποκρίσεις από τα πρώτα μέσα που καλύπτουν το γεγονός, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και χρήσιμες φράσεις στην τοπική γλώσσα.

Επιπλέον, στην υπηρεσία Google Maps θα εμφανίζεται η ακριβής τοποθεσία του γεγονότος και διάφορα ασφαλή μέρη όπου μπορεί να βρει καταφύγιο ο χρήστης. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το Waze θα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους και προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη δυνατή διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι η Google έχει συστήσει ξεχωριστή ομάδα που θα αποφασίζει που και πότε θα εμφανίζει τα SOS Alerts. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε 12 χώρες και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και άλλους οργανισμούς. Η Ευρώπη, πάντως, θα μείνει πίσω για την ώρα λόγω έλλειψης συνεργατών.

[Google]

Advertisements