SpaceX και NASA εκτόξευσαν με επιτυχία τον δορυφόρο TESS για να βρουν την επόμενη Γη [Video]

Μπορεί να μην τηρήθει το αρχικό χρονοδιάγραμμα της NASA για εκτόξευση μέσα στο 2017, αλλά αυτές οι καθυστερήσεις δεν είναι σπάνιες σε επιχειρήσεις τέτοιου βεληνεκούς όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως και να 'χει, πριν από μερικές ώρες στέφθηκε με επιτυχία η εκτόξευση του δορυφόρου TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) με τη βοήθεια της SpaceX!

Για όσους δεν θυμούνται, ο TESS είναι ο πρώτος δορυφόρος που τίθεται σε τροχιά με σκοπό να εντοπίσει εξωπλανήτες που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση με τη Γη και υπολογίζεται ότι θα καταφέρει να σαρώσει περίπου το 85% του ουρανού μέσα σε δύο χρόνια, αναλύοντας τα δεδομένα για τα 200.000 φωτεινότερα αστέρια που βρίσκονται κοντά στο Ηλιακό Σύστημα.

Σε αντίθεση με την αποστολή Kepler, το TESS διαθέτει 4 κάμερες για παρακολούθηση ολόκληρου του ουρανού (στην Kepler είναι εφικτή η παρακολούθηση μόνο ενός μικρού μέρους) με την εστίαση να γίνεται σε ακόμη φωτεινότερα αστέρια. Αυτό θα δώσει στους ερευνητές της υπηρεσίας να αναλύσουν ακόμη καλύτερα τις συνθήκες που ισχύουν σε κάποιον πιθανό εξωπλανήτη.

Αναμένουμε εντυπωσιακά ευρήματα και από αυτήν την αποστολή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Loading