Spot: Δείτε το ρομπότ σκύλο σε...Χριστουγεννιάτικη επίδειξη

Οι μηχανικοί της Boston Dynamics βρήκαν τον κατάλληλο τρόπο για να μοιραστούν τις Χριστουγεννιάτικες ευχές τους με τον κόσμο και παράλληλα για να πραγματοποιήσουν μια ακόμη επίδειξη των δυνατοτήτων του Spot, το ρομπότ - σκύλος που είναι διαθέσιμο από το 2020 για χρήση από επιχειρήσεις.

Στο εορταστικό video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια θα δείτε τρία Spot να συνεργάζονται προκειμένου το ένα από αυτά να μπορέσει να τοποθετήσει μια κόκκινη κορδέλα στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει, βέβαια, ότι οι κινήσεις των ρομπότ δεν είναι αυτόνομες, αλλά γίνονται από εξειδικευμένους τεχνικούς, ενώ το φινάλε αποτελεί μια καλή απόδειξη πως τουλάχιστον για την ώρα δεν κινδυνεύουμε από αυτά…

Παρά το…ανατρεπτικό τέλος, δεν παύει να είναι μια πολύ εντυπωσιακή επίδειξη των πολύπλευρων δυνατοτήτων του Spot, ειδικά σε ό,τι αφορά την κινητικότητα του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Ford το έχει δοκιμάσει για την πραγματοποίηση ελέγχου σε μια μονάδα παραγωγής και οι ιθύνοντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ικανότητα του να ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια, να κινείται σε ανισόπεδο έδαφος και την ταχύτητα με την οποία λειτουργεί.

Loading