Στα σκαριά ομαδική αγωγή από developers κατά της Google για την προμήθεια 30%

Ο πόλεμος που άνοιξε η Epic Games κατά των Apple και Google φαίνεται ότι θα οδηγήσει και άλλους ενδιαφερόμενους να στραφούν εναντίον των δύο εταιρειών και μάλιστα δικαστικά. Μια δικηγορική εταιρεία από το Seattle που ειδικεύεται σε ομαδικές αγωγές, η Hagens Berman Sobol Shapiro LLP, υπέβαλε καταγγελία εναντίον της Google στο San Jose και περιμένει έγκριση από δικαστήριο για να προχωρήσει επίσημα σε αγωγή.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατηγορεί τη Google ότι έχει στήσει μονοπώλιο στη διανομή εφαρμογών Android, αποθαρρύνοντας και καθιστώντας δύσκολη την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του Google Play, ενώ χρησιμοποιεί το εργαλείο Google Play Protect για να εμφανίζει ανησυχητικά μηνύματα στους χρήστες. Ακόμη, θεωρεί αθέμιτη την πρακτική για υποχρεωτική τιμολόγηση στα 99 cents και φυσικά την προμήθεια 30% στον τζίρο.

Αναγνωρίζοντας ότι οι developers δεν έχουν από μόνοι τους τη δυνατότητα να σύρουν στα δικαστήρια εταιρείες - κολοσσούς, η δικηγορική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα πάρει το πράσινο φως από το δικαστήριο για να προχωρήσει σε ομαδική αγωγή και ουσιαστικά να καλέσει τον κάθε ενδιαφερόμενο developer να συμμετέχει σε αυτήν. Σε αντίθεση, πάντως, με την αγωγή της Epic Games, σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος είναι ξεκάθαρα να κερδίσουν αποζημίωση και όχι να πιέσουν για αλλαγές στους κανονισμούς του καταστήματος.

[via]

Loading